Bijzondere Chinese schoolprestaties gevierd in Nijkerk

18 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Morning Tears-besturen van België en Nederland zijn door de Chinese autoriteiten gevraagd om activiteiten te organiseren voor een groep Chinese kinderen. Een deel van de trip vond zaterdag 16 februari plaats in Nijkerk omdat bestuursleden van Morning Tears Nederland in Nijkerk en Amersfoort wonen. Het weekend startte met een brunch in Brasserie Kade 10. Maurice van Nieuwenhoven draagt de Stichting Morning Tears een warm hart toe. Daarom bood hij aan om een Hollandse brunch te verzorgen voor de Chinese kinderen, hun begeleiders en het bestuur van Morning Tears Nederland. Na de brunch in Kade 10 konden de kinderen o.a. genieten van zelf kaas maken.

Project Dream Team

De groep van tien kinderen uit Zhengzou maakt deel uit van het project Dream Team. De kinderen zijn gekozen tot het Dream Team omdat ze onder moeilijke omstandigheden studeren en toch uitzonderlijk goed gepresteerd hebben. De kinderen hebben momenteel vakantie in verband met Chinees Nieuwjaar en een trip naar Europa geeft extra zelfvertrouwen en kracht, is de mening van Morning Tears.

Morning Tears

De organisatie Morning Tears is een internationale beweging met afdelingen in onder andere Spanje, Italië, Duitsland, België, Nederland, de V.S, Rusland en China. De hoofddoelstelling is hulp bieden aan kinderen waarvan de ouders gevangen zitten of ter dood veroordeeld zijn. De Europese afdelingen zamelen geld in en ondersteunen elk een bepaald project. De meeste opvanghuizen staan in China, zoals ook in Zhengzou, de thuisbasis van de kinderen van het Dream Team. Voor meer informatie over Morning Tears: www.morningtears.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie