DOTO turnster wint goud

17 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Afgelopen weekend vond in Beekbergen de tweede voorrondewedstrijd turnen dames 5e divisie plaats. Maar liefst negen turnsters van DOTO Nijkerkerveen deden mee met deze wedstrijd.

Noa Weeber, Romee van de Beek en Merlijn Buitenhuis turnden in de categorie jeugd niveau 8.

Noa en Romee blonken uit bij het onderdeel sprong, beide turnsters sprongen een keurige handstandoverslag over de Pegasus uit waarmee zij respectievelijk een 4e en 3e plaats behaalden. Merlijn had wat moeite met dit onderdeel, het was voor haar dan ook een hele overwinning toch een goede overslag te turnen. Merlijn was wel erg stabiel op de evenwichtsbalk en werd op dit toestel 14e. Merlijn werd in totaal 20e. Noa turnde een keurige vrije oefening, maar was alleen net als de vorige keer, iets te snel met de uitvoering hiervan. Noa behaalde een keurige 11e plaats. Romee overtrof zichzelf dit keer, terwijl zij vorige wedstrijd nog 22e werd, wist zij dit keer de 9e plaats te behalen.

Bij de categorie pupil 2 niveau 9 deden vijf jonge turnstertjes mee.

Maureen Bruinekool had wat last van plankenkoorts. Op de evenwichtsbalk durfde zij de koprol nog steeds niet alleen en werd hiermee dan ook geholpen door de trainster. Helaas telt op dat moment het onderdeel niet en wordt er streng afgetrokken in punten. Haar beste onderdeel was de sprong over de kast, Maureen turnde een keurige handstandoverslag en werd op dit toestel 9e.

Daphne Blom turnde een stabiele wedstrijd en wist een derde plaats te behalen bij de sprong over de kast. Ook Daphne was wat zenuwachting bij de evenwichtsbalk en wist zich met de koprol helaas niet staande te houden, wel behaalde zij een keurige 7e plaats bij de brug ongelijk.

Chantal Melissen blonk uit bij de balk, zij wist zich met alle onderdelen staande te houden en werd dan ook kampioen op dit toestel. Helaas viel zij bij de brug met het ophurken er van af, dit heeft haar dan ook waarschijnlijk een plaats op het erepodium gekost.

Bij Fabienne Troost was het duidelijk dat het haar nog aan wat lenigheid ontbreekt. Zij turnde een stabiele en keurige wedstrijd.

Nicola Sliwinski had nogal pech bij de balk, haar opsprong mislukte meteen en was daardoor erg onzeker. Gelukkig herstelde zij zich en liet bij de sprong een keurige handstandoverslag over de kast zien waarmee zij dan ook een mooie 6e plaats behaalde.

Maureen werd in totaal 14e, Daphne 11e, Chantal 6e, Fabienne 16e en Nicola 12e.

Als allerjongste DOTO turnster kwam Amber Goijaerts in actie bij de categorie pupil 1 niveau 10. Amber was dit keer erg zeker van haar zaak en had veel zin in de wedstrijd. Dit bleek wel uit haar geturnde wedstrijd, zij was erg geconcentreerd en liet veel lichaamsspanning zien. Bij de balk viel zij er 1 keer af met de koprol, maar werd toch 2e op dit toestel. Ook haar oefening op vloer werd keurig uitgevoerd, zij wist haar oefening dit keer supergoed uit te voeren en werd wederom 2e op dit toestel. Bij de brug ongelijk en de sprong werd Amber beiden kampioen ! In het totaal klassement mocht Amber Goijaerts dan ook de gouden medaille in ontvangst nemen. Dit heeft haar dan ook zeker gesteld voor een plaats in de Regiofinale.

Van de overige turnsters zal er deze week bekend worden gemaakt wie zich geplaatst heeft voor de grote Regiofinale op 13 april aanstaande in Lelystad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie