Veensche Boys wast SDC Putten de oren

17 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKVEEN - Veensche Boys, die de competitiewedstrijd tegen Excelsior onterecht afgelast zag worden, heeft in een vriendschappelijk duel tegen eersteklasser SDC Putten een prima resultaat behaald. Het werd 5-2, waarbij met name in de tweede helft de Puttense ploeg onder de voet werd gelopen. Een grote smet was wel het uitvallen van Edwin van der Molen die zijn achillespees afscheurde en direct naar het ziekenhuis is afgevoerd.

De golden boys waren Jan Struijk, Ferdi van de Pol en Julius Wille, die de verdediging zoek speelden. Daar zag het in de eerste helft nog niet naar uit. Veensche Boys deed weliswaar haar uiterste best, maar de eindpass ontbrak. De druk kwam van de Puttense ploeg, die dan ook haar eerste de beste kans verzilverde via Henrico Meiling. De momenten erna werd de kundigheid van doelman Joeri Epskamp nog diverse malen op de proef gesteld. Veensche Boys herwon zich na een terecht gegeven strafschop na een overtreding op Ferdi van de Pol. Topschutter Kevin Hols, die al enige tijd droog stond, wist de gelijkmaker erin te schoppen. Direct daarop herpakte Veensche Boys zich en begon de druk op te voeren. Het rendement hiervan vertaalde zich in de tweede helft, waarin Veensche Boys twee verschillende speltypes ten tonele bracht: offensief spelen en in het laatste kwartier ingezakt. Wonderwel pakte dit systeem goed uit voor De Blauwe Helden. Via een vrije schop van Hans van de Haar kopte uitblinker Jan Struijk de tweede goal erin. Ook de derde treffer kwam op zijn naam te staan met een bal die de keeper van SDC had kunnen weren. Ferdi van de Pol, enkele seconden ervoor nog gehavend aan zijn gezicht, scoorde de vierde goal door prachtig te anticiperen op een bal van Julius Wille en langs de keeper te schuiven. Het toetje was voor het slot bewaard: het was Wille die de bal prachtig in de goal krulde na de verdediging van Putten van zich af te hebben geschud. Putten wist de eer nog voor zichzelf te houden door de 5-2 te maken met een schuiver in de rechterhoek langs invaldoelman Van de Grootevheen.