Sparta laat zien wie de baas is

29 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het was druk op Twitter en Facebook, afgelopen zaterdagavond. De korfballers van Sparta Nijkerk hadden in een zinderend treffen met concurrent MIA uit Amersfoort laten zien wie de sterkste in de 2e klasse (16-14) en zetten daarmee de naaste belagers meteen weer op 3 punten. Veel Sparta- volgers staken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken en plaatsten enthousiaste reactie in de sociale media. Sommige spelers waren op maandagochtend nog niet uitgepraat over de knappe overwinning.

Trainer de Bruijne: ''Er zat natuurlijk wel wat druk op. Na het onnodige puntverlies in de laatste 2 wedstrijden kwamen onze kampioenskansen serieus in gevaar. Verdere averij konden we onszelf niet veroorloven. Maar dat hoef ik deze ploeg niet uit te leggen hoor. De teleurstelling was groot, na het echec van vorige week in en tegen Huizen maar we zijn er dus goed mee om gegaan'', aldus de opgeluchte oefenmeester, die als uitvloeisel van een weddenschap het overwinningsfeestje samen met z'n team ergens in het Nijkerkse uitgaansleven vierde.

De technische staf van Sparta Nijkerk had haar huiswerk goed gedaan. Zonder direct kritisch te worden had men het team toch eens nadrukkelijk tegen het licht gehouden. Het konijn wat De Bruijne en zijn mensen uit de hoge hoed toverde heette Daan van Slooten: ,,Ik heb Daan al vaker gezegd dat hij veel meer kon met zijn talenten. Daan is echter in jongen die verrekte goed weet wat 'ie wil en ook wat 'ie niet wil. Gelukkig heb ik 'm kunnen overtuigen dat hij goed zou kunnen functioneren in mijn team, zeker nu vaste waarden als van de Grootevheen en Westening voor langere tijd geblesseerd zijn. Hij speelde zijn wedstrijd in ons derde team maar hij kan naar mijn mening moeiteloos mee in Sparta 1!''. Daan van Slooten, zoon van oud- Spartaan Klaas Maarten, liet zaterdag onmiddellijk zien dat hij dezelfde ,,ijskonijn- mentaliteit'' als zijn vader bezit. De stoicijnse wijze waarop hij de 2-1 binnen gooide, op het moment dat zijn debuut als basisspeler van Sparta nog maar 6 minuten oud was, is hoopgevend. Van Slooten kan zo maar de ideale stand- in zijn voor Westening of van de Grootevheen.

Anders dan de einduitslag wellicht doet vermoeden is de Nijkerkse ploeg afgelopen zaterdag niet écht in gevaar geweest. De Bruijne: ,,We speelden eindelijk ook weer eens tegen een ploeg die ok speelt onder de druk van het kampioen moeten worden. Dat geeft toch een ander wedstrijdbeeld en die duels speelt mijn ploeg kennelijk het liefst''.

Op naar de wedstrijd tegen ANIMO, komend weekend. Sparta is gewaarschuwd, de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 4 was destijds geen makkie. Promotie naar de eerste klasse lonkt echter meer dan ooit, dit mag en moet de ploeg nooit meer uit handen geven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie