Inspiratieloos ZVV Sparta leidt wederom verlies

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen vrijdag leden de Nijkerkse zaalvoetballers de derde nederlaag op rij. In Amersfoort werd met 10-8 verloren van Annour. Sinds coach Mohammed Boutaarout de scepter zwaait bij de Spartanen leed men niet eerder drie nederlagen achter elkaar. Een kleine crisis lijkt dus in de maak in Nijkerk.

Net zoals in de thuiswedstrijd was het ook deze vrijdagavond een hete wedstrijd met een grillig scoreverloop. De uiteindelijke uitslag doet de lezer wellicht vermoedden dat het hier ging om een korfbalwedstrijd, maar niets was minder waar. ZVV Sparta incasseerde in deze wedstrijd wederom enorm veel tegendoelpunten, en dat is precies waar het dit seizoen te vaak fout gaat bij de Spartanen.

Voor rust hadden de oranjehemden al vier tegentreffers te verwerken gehad. In de spiegelgladde sporthal Zielhorst, waar een dweilpauze halverwege op zijn plek was geweest om de gladde vloer te bewerken, gingen de Spartanen in de eerste helft teveel mee in het opportunistische spel van de thuisploeg. Zodoende stond ZVV Sparta bij rust met 4-3 achter.

Na het beginsignaal van de tweede helft maakte René Kamphorst nog wel vrij snel de 4-4, maar daarna ging het kaarsje bij het Nijkerkse gezelschap langzaam uit. Binnen een paar minuten keek men tegen een 7-4 achterstand aan. Die drie doelpunten waren in het verdere verloop van de wedstrijd een te groot gat voor de Spartaanse zaalvoetballers.

Auke Walet bracht de spanning nog wel terug door twee maal te scoren, maar miste daarna een 10 meter trap om de score weer gelijk te trekken. Dat brak de Nijkerkers op, want Annour bracht daarna de marge telkens weer naar twee doelpunten op het moment dat ZVV Sparta weer een aansluitingstreffer maakte. Zo ging het scoreverloop tot aan het eindsignaal van 8-6, naar 9-7 en uiteindeijk 10-8.

Aankomende vrijdag heeft ZVV Sparta de ultieme gelegenheid om een echte crisis af te wenden. In Nijkerk komt de nummer voorlaatst ZVV Urk op bezoek. Vanaf 20.45u gaat het balletje weer rollen in sporthal Corlaer.

Doelpuntenmakers: Sjaak Termaaten 2x, Mohamed Bouraarassi 2x, Auke Walet 2x, René Kamphorst 2x