Succesvol en feestelijk Nieuwjaarsconcert

21 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Stichting Muziek Promotie Nijkerk presenteerde zaterdag 19 januari weer haar traditionele Nieuwjaarsconcert in de Kruiskerk.

Buiten was het bitter koud, maar binnen was het heerlijk warm en heerste er weer die feestelijke sfeer die zo kenmerkend is voor het Nieuwjaarsconcert van de SMPN.

Alle ingrediënten waren ook aanwezig om een prachtige muziekavond te beleven. Het Orkest Camerata Amsterdam met violist Valentin Zhuk en sopraan Lisette Bolle onder leiding van dirigent Jeroen Weierink hadden hun programma de titel ,,Classic Evergreens'' meegegeven en dat werd door het publiek ogenblikkelijk herkent en omarmt.

Via de ouverture van Don Pasquale en het prachtig gezongen ,,Ave Maria''

door sopraan Lisette Bolle liet violist Valentin Zhuk met de''Meditation uit Thais'' horen dat hij tot de wereldtop behoort.

De Italiaanse componisten Rossini, Puccini en Monti kwamen voorbij waarna het programma een hoog ,,Weens'' gehalte kreeg met Franz Lehar, Johann Strauss en operettekoning Robert Stolz.

De bekende Radetsky-marsch van Johann Strauss Sr. besloot dit prachtige concert, waarbij het dolenthousiaste publiek zich natuurlijk niet onbetuigd liet door vol op mee te klappen.

Zaterdag 6 april aanstaande is het volgende concert van de SMPN. Iets om naar uit te kijken en alvast in de agenda te noteren. Het openingsconcert van 600 jaar Stad Nijkerk met het Gelders Orkest, ook weer in de Kruiskerk in Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie