Flevo dames winnen makkelijk van Aquapoldro

21 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen zaterdag stond voor de Flevo dames de wedstrijd tegen het tweede team van Aquapoldro uit Apeldoorn op de planning. Gezien de stand zou dit een spannende wedstrijd op moeten leveren; Aquapoldro stond voor de wedstrijd met een punt minder slechts een plek onder Flevo op de ranglijst.

Al in het eerste part werd duidelijk dat Flevo veel sterker was dan de bezoekende ploeg uit Apeldoorn. De verdediging van Flevo lag ijzersterk te verdedigen waardoor er geen bal door kon komen. Daarnaast creeërde Flevo volop aanvallen, wat na 2 minuten resulteerde in het openingsdoelpunt van de midvoor Margrita Bolink. Doordat Flevo continu aandrong maakte de bezoekende ploeg een verdedigingsfout, helaas werd van deze overtalsituatie niet geprofiteerd. Na een uitstekende vrijzwemactie van Cindy Schraven werd het eerste part met een 2-0 voorstand afgesloten.

Aan het begin van het tweede part kon Aquapoldro iets terug doen. De Flevo dames lagen iets te scherp op de counter, toen de bal werd verspeeld. Met een overtalsituatie voor Aquapoldro was het een gemakkelijk doelpunt voor hen. Dit was het sein voor Flevo om de boel achter in helemaal dicht te gooien en nieuwe aanvallen op te zetten. Via de inzwemmende midvoor Joke Vastenburg werd het tweede part met 3-1 afgesloten.

Coach Michel Bos drong er bij zijn dames nogmaals op aan om vooral in de aanvallen veel in te zwemmen, de bezoekende ploeg begon moe en gefrustreerd te raken terwijl Flevo nauwlijks problemen kende. In het derde part deden de Flevo dames er dan ook nog een schepje bovenop, wat meteen resulteerde in een overtalsituatie voor de thuisploeg, waar helaas geen doelpunt uit kwam. Aquapoldro kreeg uit de break wel een strafworp mee, maar deze werd naast geschoten. In de volgende aanval kreeg wederom een speelster van Aquapoldro een uitsluiting van 20 seconden waar de Flevo dames via een goed uitgespeelde man meer situatie via Esther Eijk van profiteerde, 4-1. Amper een minuut na dit doelpunt werd de 5-1 bijgeschreven via een knappe inzwem actie van Miranda van de Vliert. In de laatste 30 seconden van het derde part kreeg Aquapoldro weer een uitsluiting waar Margrita Bolink goed van profiteerde om haar tweede doelpunt van de avond te scoren, 6-1.

In het vierde part was de wedstrijd al lang gespeeld, maar de Flevo dames wilden beslist nog even doorgaan op deze ingeslagen weg en het publiek nog laten genieten van een goede wedstrijd. Met een keihard en prachtig afstandsschot van Naomi Heimensen stond de 7-1 op het scorebord. Flevo bleef continu in de aanval, creeërde nog veel mogelijkheden, maar helaas werden geen van deze kansen omgezet in doelpunten. Met de 7-1 als eindstand en een goede wedstrijd gespeeld te hebben, waren de Flevo dames erg tevreden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie