Onnodig puntverlies Sparta Nijkerk

15 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Welgeteld 21 overwinningen op rij boekte Sparta het afgelopen kalenderjaar. In het eerste duel van 2013 kwam er onverwacht een einde aan die prachtige reeks. ,,Dat is even wennen maar je weet al snel weer hoe het voelt'' zei trainer de Bruijne met een knipoog nadat Huizen vlak voor tijd een puntje voor de neus van de Nijkerkers weg kaapte (14-14).

Sparta blijft echter riant aan kop in de tweede klasse E met 3 punten voorsprong op Korbis en MIA. Saillant detail: de wedstrijd tegen Huizen stond onder leiding van een scheidsrechter van het Amersfoortse MIA en dat mag gerust een dwaling van de eerste orde genoemd worden aan het adres van het K.N.K.V. Helemaal omdat de leidsman tot en met de allerlaatste minuut fout op fout stapelde en dat was zeker niet in het voordeel van Sparta. De Bruijne: ,,Laat duidelijk zijn dat wij onszelf dit puntverlies het meest moeten aanrekenen. Vooraf maken we afspraken en daar moet iedereen zich aan houden. Doen we dat niet dan kun je zo maar tegen een onverwachte zeperd aan lopen. Die laatste strafworp die Huizen kreeg was inderdaad een dubieuze maar wij moeten onszelf afvragen waarom we er niet voor kunnen zorgen dat die bal daar op daar op dat moment niet is'', riep de Bruijne met gevoel voor zelfreflectie.

Ook in de wedstrijd tegen Huizen leek het script van veel voorgaande duels uit de kast gehaald te worden. Sparta gaf haar tegenstander ook nu tot kort voor rust de illusie dat er wat te halen was in Nijkerk, liep kort voor de pauze echter toch nog weg naar 9-7 om vervolgens in de beginfase van het tweede bedrijf even goed gas te geven: 12-8. Het mag de verdienste van Huizen worden genoemd dat het niet meewerkte aan dat draaiboek. De ploeg kwam terug naar 12-11, bleef Sparta daarna steeds goed volgen en terecht of niet, met een kalm benutte strafworp nam het niet onverdiend een puntje mee uit Sporthal Watergoor. ,,Geen man over boord'', was de mening in het Nijkerkse kamp, een uurtje na het treffen met de Noord- Hollanders, ,,zowel MIA als Korbis zullen toch 2 wedstrijden méér moeten winnen dan wij om weer boven ons te komen, het maakt dus eigenlijk niet uit of 3 of 4 punten voor staat''. Spelers en trainer waren het er echter wél snel over eens dat ,,gedaan moest worden'' met dit puntverlies. Het zal nog wel even onderwerp van gesprek zijn aan de Nachtegaalsteeg maar daarna moet men snel het vizier weer richten op de volgende ontmoeting, die tegen Woudenberg (zaterdag a.s., 18:00 uur Sporthal de Grift).

Bij Sparta wordt overigens niet alleen gepraat over die laatste wedstrijd, de Nijkerkse beleidsmakers hebben de laatste weken ook gebruikt om te praten met de Bruijne over een langer verblijf. Die is best bereid zich nog minstens een jaar aan z'n huidige club te binden maar stelt daarvoor wel een aantal voorwaarden. De Bruijne heeft, samen met het ambitieuze bestuur van de club, iets moois opgezet en wil die klus best graag op een mooie wijze voortzetten. Het zou best eens kunnen zijn dat 'ie daarvoor ook zijn spelers heeft aangesproken met de vraag wat hun toekomstplannen zijn. Promotie naar de eerste klasse, zowel in de zaal als op het veld, ligt voor het grijpen. Daarvoor zijn veel mensen binnen de club al een tijdje keihard aan 't werk. De groep moet daarbij nu ook haar verantwoordelijkheid. Dat zijn zij mij of meer verplicht, naar elkaar , naar hun trainer en naar de club

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie