Teken mee tegen afsluiting afrit Hoevelaken op de A1/A28

13 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Zoals in onze december nieuwsbrief al is gemeld heeft Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu (I&M) besloten dat de WAB A28 zal worden uitgevoerd zoals door Rijkswaterstaat is ontworpen met een twee strooks afrit van de A28 Zuid (Utrecht) naar de A1 Oost (Apeldoorn). Daardoor zal straks verkeer uit richtingen Amsterdam en Zwolle niet meer van de A1 afslag Hoevelaken gebruik kunnen maken en worden omgeleid via de A28 Hogeweg afrit.

Wij hebben als Stichting besloten om op diverse gronden beroep aan te teken tegen dit besluit bij de Raad van State (RvS) en tevens een verzoek in te dienen dat de uitvoering wordt uitgesteld totdat er een uitspraak is gedaan (zomer 2013). Tevens zijn wij met diverse bedrijven en belangenverenigingen in overleg over het indienen van gezamenlijke of individuele bezwaarschriften.

Ons bezwaar richt zich vooral op de volgende aspecten:

Er is een verkeerskundig goed alternatief door het verleggen van de afrit in oostelijke richting waardoor de A1 afrit bij Hoevelaken volledig in gebruik kan blijven tegen zeer acceptabele kosten: RWS geeft aan dat de oplossing ongeveer € 1 miljoen zal kosten, op het gehele WAB A28 project van € 220 miljoen een schijntje! Bovendien is het economisch verlies veroorzaakt door de eventuele afsluiting een veelvoud van het bedrag dat deze oplossing kost.

Het argument van RWS dat dit tot vertraging zou leiden omdat de grond moet worden aangekocht blijkt ongegrond want de betreffende percelen zijn al in het bezit van het Rijk! Verder vereist deze oplossing geen aanpassingen voor de aansluiting op de Amersfoortsestraat (Hogeweg), zoals door RWS is gemeld omdat de huidige aansluiting kan worden gebruikt.

Er zijn meer argumenten aan te voeren (en die worden ook in het beroep vermeld), maar dit is wel de kern waarop ons beroep berust. In haar eigen, uitgebreidere beroep zal de SHB&L die wel behandelen.

Als u tegen het OWAB A28 een individuele Zienswijze (bezwaar) heeft ingediend heeft u ook het recht om op persoonlijke titel bij de RvS een beroep in te stellen. Dat kunt u doen door het beroep dat de Stichting heeft voorbereid mede te ondertekenen, of een eigen beroep in te dienen. Daarvoor kunt u dan gebruik maken van het concept dat wij u ter beschikking stellen, dat u dan naar eigen inzicht kunt aanpassen. Voor informatie hoe en waar u een beroep kunt indienen zie: www.centrumpp.nl/projecten/alle_procedures/wegaanpassingsbesluit_a28_utrecht_amersfoort___2012_.aspx .

Het is echter zinvol om gezamenlijk één beroep in te dienen, daardoor kunnen nl. de griffierechten van Euro 156,- worden gedeeld. Wij zullen het standaard beroep op 11 januari op onze website publiceren. De ondertekening van het gezamenlijke beroep is op dinsdag 15 januari van 10.00-12.00 u en van 14.00-18.00 u ten huize van de secretaris SHB&L Jan Lobeek, Park Weldam 5 in Hoevelaken. Ondertekening bij voorkeur door degene die de zienswijze ondertekende. Svp een kopie van een identiteitsbewijs meenemen. Wij rekenen op een bijdrage van Euro 10,- per ondertekenaar. In totaal hebben ongeveer 80 personen een zienswijze ingediend en 30 bedrijven. Van de bedrijven kennen wij de naam, die benaderen wij ook rechtstreeks, van de particulieren hebben wij geen naam en adres.

Aangezien het bezwaar uiterlijk op 22 januari aanstaande bij de RvS moet zijn ingediend, zaak om zo snel mogelijk te reageren indien u een eigen bezwaar wenst in te dienen. Voor medeondertekening zoals boven aangegeven dus al op 15 januari.

Alle betreffende berichten svp richten aan bestuur@hoevelakenbereikbaar.nl of contact opnemen met de WAB A28 project verantwoordelijke Jan Lobeek, 033-253 8853, 06-50 263875, jan.lobeek@xs4all.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie