Vredesjaar voor zangkoor The Voice Company

11 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het nieuwe jaar 2013 krijgt het thema 'vrede' mee voor zangkoor The Voice Company. Het in oktober (2012) opgerichte nieuwe koor in Nijkerk beleefde een flitsende start en gaf in december een succesvol kerstconcert in de (heel toepasselijk) Vredeskerk. The Voice Company is een projectenkoor dat in verschillende regio's opereert. Niemand wordt lid van het koor; alleen projectdeelname is voldoende. Ook wordt er geen stemtest afgenomen. Het koor staat open voor iedereen, ook voor mensen zonder zangervaring. Dirigent Robert Bakker weet met zijn kennis en ervaring met elke groep een fraai resultaat te bereiken.

Op woensdagavond 30 januari start een nieuw project: The Armed Man van Karl Jenkins. Het stuk heeft als ondertitel 'a mass for peace'. De werkelijk prachtige muziek werd geschreven ten tijde van de Kosovo-oorlog, een gebeurtenis die de componist zeer aangreep. Het stuk is daarom een oproep tegen oorlog en geweld en vóór vrede en veiligheid. Gedurende acht repetities worden de dertien delen van het stuk ingestudeerd. Daarna volgen diverse optredens in maart waarvan één in Nijkerk.

Belangstellenden worden uitgenodigd voor de kennismakingsrepetitie op 30 januari, van 20.00 tot 22.00 uur in basisschool De Hoeksteen, Zandoogje 1, Nijkerk (vlakbij de Boni supermarkt). Vooraf aanmelden is niet nodig. Kom meezingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie