Oude tijden herleven met stoomtrein

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Nijkerkers krijgen voorrang bij inschrijving

NIJKERK - Nijkerk bestaat dit jaar 600 jaar. Dat wordt gevierd met veel evenementen in en rond Nijkerk. Op zaterdag 29 juni zal in Nijkerk de Stoomdag plaats vinden met veel activiteiten op het Plein, die worden gepresenteerd door vrijwilligers van het stoomgemaal Hertog Reinout. Klapstuk van de stoomdag is de stoomtrein die gaat rijden door heel Gelderland met vertrek en aankomstpunt: Station Nijkerk.

De VSM (Veluwse Stoomtrein Maatschappij) uit Dieren zal de stoomtrein gaan verzorgen. Gerben Viester van Frits Amusement: ,,Al erg lang zijn wij bezig met de voorbereidingen om een stoomtrein te kunnen laten rijden vanuit Nijkerk door Gelderland. Afgelopen maand is er een akkoord ontvangen om twee ritten te kunnen rijden.''

Viester vertelt dat er twee ritten vanuit Nijkerk zullen worden gereden. ,,Een dagrit en een avondrit. Per rit is de trein ongeveer 3,5 uur onderweg. De dagrit staat vooralsnog gepland op een vertrektijd van rond tien uur of half elf tot half twee, twee uur. De avondrit is gepland van 17.00 uur tot 20.30 uur. Tijdens de rit zal er ook aan de inwendige mens gedacht worden. Bij de dagrit wordt er een brunchbuffet geserveerd in de trein, de gasten welke meerijden op deze rit kunnen dus gebruik maken van een heerlijke brunch inclusief koffie en thee. Tijdens de avondrit zal en een diner geserveerd worden aan de meerijdende gasten aan tafel. U geniet dus van een heerlijk diner terwijl u in een stoomtrein door Gelderland rijdt.''

Onder voorbehoud meldt Viester wat de route zal gaan worden van deze rit met de stoomtrein. Vertrek vanuit Nijkerk naar Amersfoort, via Ede-Wageningen naar Arnhem, Apeldoorn, Deventer, Zwolle en terug naar Nijkerk. (route kan ook andersom gereden worden met vertrek als eerst naar Zwolle)

Meerijden?

Inwoners van de gemeente Nijkerk krijgen de eerste keus of zij gebruik willen maken van een rit in deze stoomtrein. Vanaf 9 januari kan er worden ingeschreven.

Vanaf 1 maart zal er buiten Nijkerk over deze stoomtrein over deze stoomtrein gepubliceerd gaan worden, waardoor er eventueel passagiers van buiten Nijkerk kunnen meerijden.

Per rit kunnen er maximaal 110 gasten meerijden. De kosten voor de dagrit zijn € 95,00 per persoon en de kosten voor de avondrit bedragen € 115,00 per persoon.

U kunt zich opgeven om mee te rijden met een van de twee ritten in deze stoomtrein. Het Feest & Evenementenbureau Frits Amusement in Nijkerk verzorgt de inschrijvingen. Via de website www.Nijkerk600.eu (Hier vindt u een link waar u naar toe kunt mailen). Of u stuurt een e-mail naar info@stoomtreinnijkerk.nl. In beide gevallen ontvangt u een inschrijfformulier per e-mail waar u uw gegevens op kunt invullen en retour kunt mailen. Indien u niet over internet beschikt kunt u zich telefonisch aanmelden op werkdagen tussen 09.00 - 12.00 uur op het volgende telefoonnummer: 033-2580598. U ontvangt dan per post een inschrijfformulier.

Helaas is deze stoomtrein niet geschikt voor personen in een rolstoel en voor kinderen onder de 8 jaar. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met de inschrijving

Noteert u vast in de agenda's, zaterdag 29 juni geweldige stoomdag en een Stoomtrein in Nijkerk!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie