Jubileumjaar 2013 voor sc Hoevelaken van start

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Met de traditionele nieuwjaarsbegroting op donderdag 3 januari jongstleden is voor voetbalvereniging SC Hoevelaken het kalenderjaar 2013 officieel van start gegaan. Een bewogen jaar, zo zal over een jaar waarschijnlijk worden gezegd, want dat zijn vaak de woorden, die in een nieuwjaarstoespraak worden gebezigd.

Namens SC Hoevelaken mocht voorzitter Wim van Vliet de nieuwsrede uitspreken en daarin keek hij uitaard terug op 2012. ,,Promotie met ons eerste team naar de tweede klasse, na een zinderende nacompetitie. Mooi dat we in ons jubileumjaar weer eens op dit niveau van deze tweede klasse mogen acteren. Voor het eerst sinds de degradatie op Koninginnedag 2006. 2012 was ook het jaar, waarin veel van onze andere selectieteams de nacompetitie haalden en anderen zelfs kampioen werden. Een jaar, waarin ook weer kon worden afgesloten met een positieve balans op de begroting. Hulde aan onze penningmeester. Alle klussen werden geklaard. Er waren zelfs drie klussendagen georganiseerd. Er was een prachtig internationaal jeugdtoernooi, met vele vrolijke gezichten. De sponsoren bleven ons trouw. Ook dat is best heel bijzonder in deze roerige economische tijden, waarbij onze overheid alleen maar het woord bezuinigen lijkt te willen bezigen. De jeugdtrainers en de trainer van onze eerste team gaan ook het komende seizoen weer door''.

Voor 2013 hoopt de voorzitter namens het bestuur, dat de gemeenteraad op 28 februari aanstaande groen licht geeft, om dat bedrag vrij te maken dat nodig is voor de bouw van vier nieuwe kleedkamers. Uitbreiding van de kleedaccommodatie staat namelijk hoog op het prioriteitenlijstje van de groeiende voetbalvereniging.

Derby Cup

Het jaar 2013 wordt niet zomaar een voetbaljaar voor sc Hoevelaken. Dit kalenderjaar bestaat de voetbalclub vijftig jaar en dat zal groots gevierd worden. De start voor het jubileumjaar werd al gegeven op Hemelvaartsdag, met een wandeling door het dorp. Zaterdag 17 november 2012 organiseerde de door de supportersvereniging afgevaardigden namens de jubileumcommissie een Hollandse avond. Na deze opwarmers vindt zaterdag 12 januari 2013 de eerste jubileumactiviteit van 2013 plaats. Op Kleinhoven zullen jeugd-, senioren- en vrouwenteams van sc Hoevelaken, Veensche Boys en Terschuurse Boys van half negen tot vijf uur strijden om de Derby Cup. De vereniging die na afloop de meeste punten heeft weten te vergaren, mag de wisselbokaal mee naar huis nemen. Bij een succesvolle eerste editie ligt het namelijk in de bedoeling, om de Derby Cup een langdurig bestaan te geven.

Naast genoemde verenigingen was ook Hooglanderveen voor de derby Cup uitgenodigd. Om organisatorische redenen heeft de zondagsclub echter van deelname afgezien. Hun plaats is ingenomen door de lagere elftallen van sc Hoevelaken, om de 'body' van het toernooi te behouden.

Naast de Derby Cup organiseert de jubileumcommissie van sc Hoevelaken op 22 maart een penaltybokaal annex kantinequiz. Op 1 april, Tweede Paasdag, is er een jubileumfietstocht, langs diverse aan de voetbalclub gerelateerde plekken. Vrijdag 10 mei wordt er een grootse jeugddag op Kelinhoven georganiseerd. Woensdag 15 mei vindt de receptie plaats, met de presentatie van het jubileumboek. Zaterdag 18 mei is er voor de leden van sc Hoevelaken een feestavond in De Haen.

Beweeg en beleef

Voetbalvereniging sc Hoevelaken is niet de enige sportvereniging, die in 2013 vijftig jaar bestaat. Ook Tennisclub Weldam (april) en Korfbalvereniging Telstar (oktober) bestaan dit jaar een halve eeuw. Al bijna een jaar komen afgevaardigden van de drie jubilarissen bijeen, om ook gezamenlijk een dorpsactiviteit te organiseren. Het thema van deze activiteit is ,,Beweeg en Beleef'' en moet Hoevelakers in beweging zetten en hen bewust maken van gezonde voeding. Deze gezonde en actieve dag staat gepland op zaterdag 22 juni 2013 en maakt tevens deel uit van Nijkerk 600.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie