Een lekker fris begin van 2013!

2 januari 2013 om 00:00 Nieuws

120 deelnemers bij Nieuwjaarsduik 't Overbos

HOEVELAKEN - In navolging van Scheveningen heeft ook Hoevelaken nu zijn jaarlijkse Nieuwjaarsduik. En wat voor een! Bij Recreatiepark 't Overbos aan de Scheidingsweg in Hoevelaken meldden zich op dinsdagmorgen 1 januari om 13.00 uur in totaal toch nog 120 deelnemers om het nieuwe jaar met frisse moed te beginnen.

Door Gerrit Steen

Met de aanwezige fotografen en toeschouwers meegerekend die, met laarzen weliswaar, ook half in het water stonden, waren er zelfs meer dan 150 enthousiastelingen die het ijskoude water trotseerden. Zoals aangekondigd was ook wethouder Bert de Graaf van de partij, een sportief gebaar dat door alle aanwezigen hogelijk gewaardeerd werd.

Bert de Graaf

Nico Schreuder: ,,Ik had de wethouder gebeld met de vraag of hij niet het startschot wilde lossen en was zeer verrast toen hij zei dat hij toch liever zelf meedeed!'' Bert de Graaf: ,,Ik loop al zo'n tien jaar met het plan om toch ook eens een keer mee te doen. Het kwam er echter nooit van. De uitnodiging van Nico kwam dan ook op het juiste moment, je moet het gewoon eens een keer gedaan hebben!''

Tevreden

Het startschot werd nu gegeven door die door de Amersfoortse demissionaire wethouders Hans Buijtelaar en Gert Boeve. Zij constateerden dat er iets minder deelnemers waren dan vorig jaar (155), maar dat dit vooral te wijten was aan de wat mindere weersomstandigheden. Met name in de ochtenduren viel er veel regen, een omstandigheid die toch veel potentiële deelnemers thuis heeft gelaten.

IJskoud water

Al joelend en spetterend trotseerden de deelnemers het ijskoude water om daarna snel terug richting de kant te lopen, waar partners en ouders van de jongere deelnemers klaarstonden met een heerlijk warme badjas of handdoek. Daarna nog even warmspringen en snel de kleren aan, vervolgens een kopje soep van sponsor Unox. Wat een verfrissend begin van het nieuwe jaar! Nico en Anita Schreuder van 't Overbos kunnen terugkijken op een geslaagd evenement, dat nu al weer voor de derde keer gehouden werd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie