Traditie met AHB toernooi

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Alweer voor de zeventiende keer organiseert zaalvoetbalvereniging Achterhoeker Boys (AHB) op vrijdag 28 december hun eigen zaalvoetbaltoernooi. Het meest bijzondere s dat er naast het eigen vlaggenschip alleen veldvoetbalverenigingen deelnemen. Genoeg ingrediënten voor een spannende voetbalavond in sporthal Watergoor

Onder het deelnemersveld bevinden zich, naast het organiserende AHB, onder andere voetbalverenigingen uit de gemeente Nijkerk, te weten Sparta Nijkerk, NSC en Veensche Boys. Verder zullen ook de Valleivogels, Fc Horst en Roda'46 Leusden hun opwachting maken. Titelverdediger Hoogland is vanzelfsprekend ook weer van de partij.

Hoogland werd vorig jaar verrassend de winnaar van de zestiende editie. In de finale tegen Sparta Nijkerk was het gelijk na de reguliere speeltijd. De beslissing viel toen door het nemen van een spectaculaire shoot-out serie. De Hooglanders bleken hierbij net wat sterer dan de Nijkerkers. Veensche Boys werd derde door een shoot-out serie tegen SDV Barneveld te winnen.

Traditie en sfeer

De op één na oudste zaalvoetbalvereniging van Nijkerk A.H.B. is een regionale club met ongeveer vijftig spelende leden. Sinds augustus 1975 spelen zij in de zaal onder de vlag van de KNVB. Hoewel de club veel trouwe leden kent, schommelt het aantal teams door de jaren heen. Momenteel zijn er vijf teams actief in de competitie en komt het eerste uit in de eerste klasse. Naast het zaalvoetbal is AHB op meerdere fronten actief. Zo zijn zij al jaren een trouw deelnemer aan de jaarlijkse Sportmarathon in Nijkerk.

Het AHB zaalvoetbaltoernooi is één van de tradities die de vereniging in stand houdt. In de laatste week van december tracht het bestuur elk jaar een sterk deelnemersveld bij elkaar te krijgen om de vele toeschouwers te verwennen met topvoetbal. Dat is dit jaar dus weer gelukt.

Poulewedstrijden

Vanaf kwart over zes strijden de acht teams in twee poules, wie er naar de halve finales gaan. In poule A neemt de organiserende vereniging het op tegen NSC, Roda'46 (?) en titelverdiger Hoogland. Een zware opgave voor de gele brigade, maar ze zijn erop gebrand zich door de poule heen te spelen.

In poule B treffen Sparta Nijkerk en Veensche Boys elkaar. Ook Valleivogels is al jaren een outsider voor de titel en van debutant FC Horst kent iedereen natuurlijk goalgetter Albert van Nijhuis. Tegen tien uur is bekend wie gaan strijden om de toernooiwinst.

Finales

Na de halve finales volgt om half elf een shgoot-out serie om de derde plaats, waarna aansluitend om kwart voor elf de finale plaatsvindt. Wie zich tot winnaar van het zeventiende AHB zaalvoetbaltoernooi kroont, zal bekend zijn op 28 december om elf uur. Het toernooi wordt gespeeld in sporthal Watergoor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie