Basketballteam Sparta U18 sluit winterseizoen af met derde plaats

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De laatste wedstrijd in 2012 voor het landelijk spelende U18 basketballteam uit Nijkerk werd afgelopen zaterdag 15 december gespeeld in 's-Gravezande tegen de Westland Stars. Een tegenstander waar statistisch gezien van gewonnen zou moeten worden. Zo lag er voor Sparta dus een mogelijkheid om belangrijke punten voor de stand in de competitie te pakken. Het U18 bolwerkteam van de Nijkerkse coach Bert kwam in de koude sporthal traag op gang maar kon de thuisploeg toch redelijk gemakkelijk op achterstand houden en de eerste twee kwarten werden dan ook winnend afgesloten met een ruststand van 21 - 35. Na de rust kwamen de Spartanen meer in hun spelritme en liep de score verder uit naar een eindstand van 51 - 79. Hiermede eindigt het Bolwerkteam van Sparta Nijkerk de eerste helft van dit seizoen verrassend op een derde plaats met twee punten onder de nummers één en twee van deze landelijke interrayonale competitie. Dit jonge team waarvan de helft van de spelers voor het eerst met elkaar samenspeelt kan zich blijkbaar goed handhaven tussen de topteams uit het land. Als Sparta Nijkerk dit spelniveau voor de tweede helft in 2013 kan aanhouden wordt de kans om in de Finals van Rayon West in mei 2013 te komen zeker haalbaar. De eerstvolgende thuiswedstrijd in het nieuwe jaar is op zaterdag 19 januari om 19.30 in sporthal Watergoor tegen In2work Waterland uit Landsmeer.