Inschrijvingen voor Drakenbootrace Nijkerk van start

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In de havenkom van Nijkerk wordt op zaterdag 22 juni 2013 een drakenbootrace georganiseerd. Iedereen die zich met een team van 9 personen wil inschrijven voor de Drakenbootrace Nijkerk 600 jaar, kan vanaf nu naar de website www.drakenbootnijkerk.nl. De website is per heden live en staat klaar om de inschrijvingen te registreren.

De drakenbootrace is een initiatief van de drie serviceclubs Lionsclub Hoevelaken, Lionsclub Nijkerk en Rotaryclub Nijkerk in het kader van Nijkerk 600 jaar. Een drakenbootrace is een eeuwenoud, traditioneel volksfeest en bovenal een spannende race. Drakenboters zijn in China helden, zoals bekende voetballers dat bij ons zijn. Teams kunnen zich opgegeven om met elkaar de strijd aan te gaan voor de titel beste 'Drakenboter 2013' in de gemeente Nijkerk. Een boot kost €300,- en bestaat uit 8 roeiers en 1 trommelaar. Een professionele stuurman wordt door de organisatie meegeleverd. In totaal zullen er 24 teams zijn die over een lengte van 200 meter het, op een sportieve manier, tegen elkaar opnemen.

De uitdaging

Inwoners, bedrijven en verenigingen uit de gemeente Nijkerk, die de uitdaging willen aangaan om te strijden tegen andere teams, kunnen een team vormen en zich via de website inschrijven. De Drakenbootrace wordt een groot feest met veel plezier voor iedereen dat in 2013 absoluut niet gemist mag worden.

Inschrijven kan via de website: www.drakenbootnijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie