Nijkerkerveense oudercoach schrijft boek voor professionals

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Oudercoach Marianne Langemeijer heeft een vernieuwend boek geschreven voor professionals die met ouders en/of kinderen/jongeren werken: Individuele Opvoedopstellingen via vloertegels.

Het lijkt alsof opvoeden in deze tijd een lastige opgave is; iedere generatie heeft te maken met andere omstandigheden. In deze tijd gaat het er meer om wie je als opvoeder bent dan wat je als opvoeder doet. Ouders brengen zichzelf mee in de opvoedrelatie en zijn een levend voorbeeld. De schrijfster beschrijft een methodiek voorbij tips en trucs en laat zien dat je met ouders heel eenvoudig op een andere laag kunt werken. Als de kern van het opvoedvraagstuk geraakt wordt op deze diepere laag dan is de oplossing blijvend. Opvoeden wordt dan ontspannen en moeiteloos. Kinderen volgen voorbeeld en ook het voorbeeld van een krachtige en duidelijke aanwezig ouder die op een natuurlijke manier grenzen kan stellen.

De methodiek die beschreven wordt is gebaseerd op de traditionele familieopstellingen volgens Bert Hellinger. In haar boek, dat ook zeer geschikt is om te lezen door ouders, beschrijft zij hoe wij allemaal op een diepere laag verbonden zijn in onze familie en het effect dat deze familieband op ons kan hebben zowel positief als negatief. Zo kunnen wij een gebondenheid en verplichting ervaren of een verbondenheid en vrijheid ten aanzien van onze familie.

Marianne heeft in haar praktijk voor kwaliteitsopvoeding een jarenlange ervaring opgedaan met deze methodiek en opvoedingsvragen van ouders. De resultaten zijn bijzonder verbluffend.

Het boek leest gemakkelijk, is praktisch opgebouwd. Het bevat vele voorbeelden, zoals vraagstukken rondom broekplassen, kinderen die ouders claimen, ouders die zich soms te boos voelen, schoolproblemen etc.

Meer informatie op www.kwaliteitsopvoeding.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie