Brunch voor vrijwilligers

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Ter gelegenheid van de 27e Internationale Vrijwilligersdag bood de Unie van Vrijwilligers (UVV) vrijdag een brunch aan hun vrijwilligers aan. Supermarkt Albert Heijn waardeert de UVV voor hun bijdrage aan het welzijn van de kwetsbare medemens en leverde een smakelijke bijdrage aan de brunch.

door Belinda van der Horst

De Internationale Vrijwilligersdag is in 1985 door de Verenigde Naties in het leven geroepen. Deze dag wordt in Nederland op 7 december gevierd in verband met Sinterklaas. Jan Meeuwissen, voorzitter van de UVV, was, gezien de winterse weersomstandigheden, verrast door de grote opkomst. Veel vrijwilligers waren te voet ploeterend door de sneeuw naar het UVV-centrum gekomen.

Traditie

,,Het is een traditie geworden dat we onszelf in het zonnetje zetten. U heeft belangrijke dingen gedaan voor de medemens. Zij kunnen op u rekenen en een beroep op u doen. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, een warm hart en een helpende hand'', zei Meeuwissen. ,,Het is een goed jaar geweest. We hebben kennis in huis, projecten zijn in stand gehouden en bij voldoende animo wordt het project Line Dance weer opgestart. Dit past goed in het kader van Meer Bewegen voor Ouderen. De overheid treedt meer terug als gevolg van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Ouderen moeten langer zelfstandig blijven wonen. Hulp moet in de eigen omgeving geregeld worden. Dat is een mooi werkterrein voor en een uitdaging voor de UVV'', aldus Meeuwissen.

Jelle de Wit is aangetrokken als (vrijwillig) coördinator van de UVV. Hij vormt een schakel tussen het bestuur en de projectleiders. Het bestuur is uitgebreid met Loek Mallo die de administratieve organisatie en automatisering voor zijn rekening neemt. Vervolgens werd er van een heerlijke brunch genoten. Ron Nijdam, manager van Albert Heijn, kwam de boodschappen voor de brunch persoonlijk bij het UVV-centrum afleveren. Troubadour Robert Verhoeven trotseerde het barre weer en was vanuit zijn woonplaats Den Bosch naar Nijkerk gekomen om een optreden voor de vrijwilligers te verzorgen. De vrijwilligers hebben dan ook van deze gezellige middag genoten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie