Weer maximale winst voor NVC Dames 1

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Door een witte wereld en over gladde wegen ging NVC dames 1 afgelopen zaterdag op pad naar Voorthuizen om daar tegen SDS dames 1 aan te treden. Eind vorig seizoen werd er nog van het team uit Voorthuizen verloren toen er voor de P/D wedstrijden werd gespeeld. Maar, zoals zoveel verenigingen, heeft ook SDS afscheid moeten nemen van een aantal sterke spelers, zodat NVC volle goede moed aankwam in Voorthuizen. Na een minuut stilte aan het begin van de wedstrijd, zoals overal in Nederland werd gedaan, begonnen de dames van NVC gemotiveerd aan de wedstrijd. Er werd goed begonnen en de meiden kwamen op een voorsprong, maar gedurende de set begonnen ze steeds meer persoonlijke fouten te maken. De pass lag niet goed, zodat de aanvallers het moeilijker kregen en SDS steeds dichterbij kwam. De set eerste kreeg een spannend einde, met veel lange rally's waarbij NVC telkens aan het kortste eind leek te trekken. Op wilskracht en door het enthousiasme van de meegereisde fans wisten de meiden van NVC de eerste set uiteindelijk toch te pakken met 23-25.

De tweede set werd weer begonnen met de bekende basis, maar het leek een verlengde van de eerste set. SDS wist veel punten te scoren met prikballen en een moeilijke surf, waarbij NVC een te zwakke pass liet zien. Ook aanvallend wist het team onvoldoende het niveau te halen, waardoor ze het zichzelf moeilijk maakten en SDS in de wedstrijd lieten komen. Mede dankzij een sterke opslagserie van Lindy Volkers en Debby Gijsbertsen wist NVC de tweede set ook naar zich toe te trekken en werd het 23-25.

De derde set werd begonnen en de meiden waren erop gebrand om dit keer te laten zien wat ze écht konden. Dit leek ook te gaan lukken, eindelijk kwam de pass beter, er werd weer voor meer ballen gegaan en aanvallend viel alles ook wat meer op zijn plek. Bij een stand van 8-20 in het voordeel van de Nijkerkse dames durfte de coach het aan om jeugdspeelster Marielle de Groot in te laten vallen als spelverdeler. Waar vorige week teamgenoot Elselijn Baan drie sets op rij mocht invallen, liet ook Marielle zien dat ze al erg gegroeid is en haar plekje als invalster bij dames 1 verdient. Maar ondanks de prima spelverdeling leek NVC de motivatie en gedrevenheid wat kwijt te zijn. Wellicht door een verlies van concentratie duurde het 6 punten voor ze het laatste punt wisten te scoren, waarmee de derde set met 18-25 werd binnen gehaald.

Na zo'n goede derde set zou verwacht worden dat de meiden in de goede flow zouden zitten en de laatste set met eenzelfde ruime overwinning zouden afsluiten. Helaas zakte het spel weer in en werd de derde set een herhaling van de eerste twee. Op het einde wist NVC dan uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken, mede door een goede surfserie maar na een zenuwslopende eindrace, het werd 26-28.

Uiteindelijk gaat het om de punten, en ondanks dat de meiden van NVC hun niveau over het algemeen genomen niet wist te halen waren er uiteraard ook goede momenten; met name in verdedigend opzicht. En met de 5 punten op zak werd ook na deze wedstrijd de koppositie weer verder versterkt. A.s. zaterdag spelen de dames in Epe waarna 22 december de laatste wedstrijd van dit jaar zal worden gespeeld in eigen huis. De meiden hopen dat ze tegen die tijd kunnen spreken van "winterkampioen", zoals dat bij voetbal zo mooi heet.