The Tenors in topvorm

9 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Stichting Muziek Promotie Nijkerk organiseerde zaterdag 8 december in de Kruiskerk haar tweede concert van dit seizoen. Twaalf fantastisch uitziende jonge mannen in pakken, een geweldige sopraan als gastsoliste, een band en een reis door de geschiedenis van de muziek.Van klassiek tot rock en van pop tot kerstmuziek. The Tenors en Elizabeth Atkinson maakten er een spetterende voorstelling van met vele herkenbare melodieën en songs.

Na een voorstelrondje blijken de heren de verschillende muziekstijlen tot in de perfectie te beheersen. Van musical, een medley uit de West Side Story en Phantom of the Opera, naar traditionele Ierse folksongs als The Wild Rover en Courting in The Kitchen en van klassiek Un Bel Di tot the Christmas Song Chestnuts Roasting on an Open Fire alles werd even mooi en zuiver gezongen en voor ieder nummer was er weer een andere choreografie.

Het prachtig stemgeluid van de sopraan Elizabeth Atkinson met ondermeer het Ave Maria deed het publiek in de nagenoeg uitverkochte Kruiskerk ademloos luisteren. Als aan het einde van de show het Simply the Best van Tina Turner gezongen wordt, geeft dit precies aan hoe er over de heren gedacht mag worden. Beter is er niet en dat laat het publiek met een oorverdovend applaus ook horen. Met Time to Say Goodbye komt er een definitief einde aan een prachtige voorstelling en kan iedereen tevreden huiswaarts keren.

Zaterdag 19 januari is er weer het traditionele Nieuwjaarsconcert van de SMPN, dit keer met het Orkest Camerata Amsterdam met Classic Evergreens wederom in de Kruiskerk in Nijkerk. Aanvang 20.00 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie