Schaats en Skeelervereniging weer druk met ijsbaan

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Leden van de Schaats- en Skeelervereniging Nijkerk (SSVN) zetten zich als vrijwilliger in voor het baanonderhoud van de kunstijsbaan van Nijkerk on Ice en verzorgen schaatsclinics. De SVVN is bezig om plannen te ontwikkelen voor schaatslessen aan mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking.

Door Belinda van der Horst

Marco Kalee is voorzitter van de Schaats- en Skeelervereniging. Hij vertelt dat de vereniging verleden jaar ook betrokken was bij Nijkerk on Ice. ,,Wij hebben toen trainingen en clinics (workshops) aan kinderen gegeven en het baanonderhoud verzorgd''. Ook dit jaar staan er weer clinics op het programma. ,,Dit jaar zijn er twee banen, waarvan één voor kleine kinderen, en dat geeft meer mogelijkheden. De half uur durende clinics worden op de kleine baan gegeven voor 10 - 15 kinderen. Wij zijn bezig om plannen te ontwikkelen om schaatslessen te geven aan mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking'', aldus Kalee.

Baanonderhoud

Ook dit jaar zorgen leden van de SSVN weer voor het baanonderhoud. ,,Per dag slijt er wel een paar centimeter van het ijs af. Dat moet goed in de gaten gehouden worden. Het onderhoud van de baan bestaat uit het slijpsel van de baan vegen met een borstelmachine. Na sluitingstijd wordt er een laag water op het ijs aangebracht die weer voor een mooie laag ijs moet zorgen. Het weer en het gebruik is bepalend voor de ijskwaliteit. We proberen om 11 avonden, 2 vrijwilligers per keer, het baanonderhoud in te vullen. Het is wel een belasting voor onze leden, maar het biedt zoveel leuks, sfeer en gezelligheid voor Nijkerk'', vertelt Kalee.

Nieuwe skeelerbaan

Circa 80 volwassen leden van de SSVN gaan, tijdens de wintermaanden, iedere donderdagavond schaatsen op de ijsbaan in Utrecht. Elke zaterdagavond gaat een groep van 40 kinderen hier naar toe. In de zomermaanden gaan de leden skeeleren. De SSVN, die al 14 jaar bestaat, had tot voor kort geen eigen skeelerbaan. Inmiddels zijn ze een samenwerkingsverband aangegaan met handbalvereniging Voice aan de Watergoorweg. Er is een nieuwe skeelerbaan aangelegd die in maart 2013 geopend wordt. Er zijn echter geen mogelijkheden om van de skeelerbaan een ijsbaan te maken. ,,Je moet op een gegeven moment ook tevreden zijn met wat je hebt'', stelt Kalee. Hij hoopt dat er deze winter ook weer op natuurijs geschaatst kan worden. ,,Wij zijn dan al getraind omdat we veel op de kunstijsbaan schaatsen''.

* Deelnemers voor de clinics kunnen zich ter plaatse aanmelden of via: www.nijkerkonice.nu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie