Hoevelakens stel opgepakt voor bezit inbrekersgereedschap

1 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Een 29-jarige man en een 35-jarige vrouw uit ^Hoevelaken zijn in de vroege uren van vrijdag 30 november op de Kyftenbeltlaan in hun woonplaats aangehouden. Het stel had in nachtelijke uren inbrekersgereedschap bij zich.

Het ^Hoevelakense stel viel door de mand tijdens een routinecontrole. Agenten zagen de twee omstreeks 04.00 uur fietsen zonder fietsverlichting en hielden hun ter controle staande. De agenten roken een sterke diesellucht bij de man en de vrouw en zien in hun fietstassen een jerrycan. Na verdere controle bleek het stel ook diverse inbrekersgereedschap met zich mee te voeren. Hierop werden de man en de vrouw aangehouden. Beiden werden meegenomen naar het politiebureau en zitten nog vast voor verhoor. Het gereedschap en de jerrycans zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Het stel kreeg op het politiebureau ook nog een bekeuring voor het niet voeren van fietsverlichting.

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om tijdens de nachtelijke uren inbrekersgereedschap te vervoeren, waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dit verbod.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie