Uitstekende start turnseizoen DOTO

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen zaterdag vond in de turnhal van de KNGU in Beekbergen de allereerste turnwedstrijd van dit seizoen plaats. Het ging om de turnsters die deelnemen in de 5e divisie. Van Gymvereniging DOTO Nijkerkerveen deden negen turnsters mee in drie diverse leeftijdscategorieën.

De allerjongste turnster die meedeed namens DOTO, was de kleine Amber Goijaerts. Amber turnt dit seizoen mee in de categorie pupil 1 niveau 10 en turnde een zeer goede wedstrijd. Vooral op de brug blonk zij uit met zeer hoge zwaaien. Dit werd door de jury dan ook beloond met 13.450, goed voor een 2e plaats. Ook bij de sprong wist zij een mooie plaats bij de beste 10 te bemachtigen. Helaas viel Amber van de evenwichtsbalk met de koprol en vergat zij op de vloer een acrobatisch onderdeel uit te voeren. Hierdoor zakte Amber met wat punten, maar behaalde uiteindelijk toch nog een hele mooie 8e plaats in haar groep van maar liefst 28 deelnemers.

Noa Weeber, Merlijn Buitenhuis en nieuwkomer Romee van de Beek kwamen uit in de categorie jeugd niveau 8. Het was voor het eerst dat deze drie turnsters hun oefeningen konden uitvoeren volgens de keuze oefenstof, wat ook inhield een vrije oefening op eigen gekozen muziek.

Merlijn turnde haar oefening op vloer op muziek van Pippi Langkous en behaalde hiermee een mooi cijfer, 10.950 (een 8e plaats). Helaas was haar brug oefening nog niet helemaal op peil en viel ze tijdens haar oefening van de evenwichtsbalk.

Romee van de Beek blonk uit op de brug, zij turnde een keurige oefening en kreeg 11.500 (een 5e plaats). Helaas viel Romee van de balk wat ook haar een aantal punten kostte.

Noa Weeber bleek ook sterk bij de brug en werd op dit toestel dan ook kampioen met een score van 12.150 punten. Noa bleek de sterkste van het trio in deze leeftijdscategorie en dit niveau. Romee, Merlijn en Noa behaalden respectievelijk de 25e, 22e en 7e plaats.

In de categorie pupil 2 niveau 9 kwamen vijf turnsters in actie.

Fabiënne Troost turnde een keurige oefening op brug en liet een mooie hoge salto als afsprong zien. Helaas kwam zij met de landing niet alleen met haar voeten, maar ook met haar handen op de grond, wat de jury streng bestrafte. Daphne Blom bleek erg sterk bij sprong en vloer, op beide toestellen wist zij een plaats bij de beste 6 te behalen. Maureen Bruinekool had wat moeite met de koprol op de evenwichtsbalk, maar kwam sterk terug met haar vrije oefening op de vloer waarmee zij 6e werd. In totaal werd Maureen 10e.

Nicola Sliwinski turnde ook een uitstekende wedstrijd. De vrije oefening op vloer werd goed uitgevoerd. Helaas belande Nicola, net als Fabiënne, met de salto afsprong van de brug ook op handen en voeten. In het totaal klassement werd Nicola 8e.

Chantal Melissen bleek de beste in het groepje van DOTO. Bij de sprong werd Chantal kampioen en ook met haar vrije oefening op vloer werd zij 3e. Helaas viel Chantal met de koprol van de evenwichtsbalk, waardoor zij een plek op het erepodium net misliep, Chantal werd 4e.

Het was een mooie start voor de DOTO turnsters, maar liefst vijf turnsters hebben een plaats behaald bij de beste 10, wat belangrijk is voor een eventuele plaats in de Regiofinale.

Op 16 februari 2013 vindt de tweede voorrondewedstrijd plaats, dan zal bekend worden wie van de turnsters zich hebben geplaatst voor deze Regiofinale.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie