41ste Nieuwjaarsvolleybaltoernooi in Nijkerk

28 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De voorbereidingen voor het 41e nieuwjaarsvolleybaltoernooi op zaterdag 13 januari zijn al in volle gang. Er is voor een nieuwe opzet gekozen.

Dit jaar worden twee afzonderlijke toernooien gehouden die zullen plaatsvinden op 13 en 20 januari. Op 13 januari spelen heren/mixed teams die normaal in de 1ste klas bij ReVoNij of in de A groep op het Nieuwjaarstoernooi spelen. Ook spelen op deze dag de damesteams van de dames eerste klasse van zowel het toernooi als de competitie. Het speelniveau is het Nevobo 2e klas of hoger.

Op zaterdag 20 januari is de toernooidag voor teams uit de tweede klas respectievelijk B en C groep van het Nieuwjaarstoernooi. Dit geldt ook bij de dames uit de dames tweede klas van zowel het toernooi als de competitie. Het speelniveau is Nevobo 2e/3e klas en lager. Beide toernooien worden gedurende de hele zaterdag gespeeld. Maximaal twee spelers van de teams die op 13 januari meedoen, mogen in één team op 20 januari actief zijn. Spelers kunnen dus aan beide toernooien meedoen met verschillende teams.

Het is in november 40 jaar geleden dat de heren Doppenberg en Kooiker, namens Bronswerk en de gemeente Nijkerk met dit bedrijventoernooi in 1972 zijn gestart; sindsdien wordt het traditioneel in januari gespeeld in sporthal Strijland in Nijkerk gespeeld. Ook dit jaar is de organisatie weer in handen van ReVoNij, Recreatie Volleybal Nijkerk. Gedurende beide zaterdagen strijden veel teams om de hoogste plaatsen in sporthal Strijland.

De teams die meedoen zijn over het algemeen teams namens bedrijven, scholen, instellingen en verenigingen, die voornamelijk uit Nijkerk en omgeving komen, maar teams uit andere gemeentes zijn ook welkom. Teams kunnen het inschrijfformulier en de inschrijfvoorwaarden vinden op www.revonij.nl. De kosten voor het spelen op één zaterdag bedragen vijftig euro per team. De meeste spelers zijn normaal geen actieve volleyballers of ze spelen mee in de ReVoNij competitie die weer in maart 2012 van start zal gaan. De toegang is gratis en u bent van harte welkom in sporthal Strijland in Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie