Sjaak Sleiderink wint Grote Prijs van CSI Salland

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

MARIENHEEM (KNHS) - Rabo Talententeamlid Sjaak Sleiderink (Weerselo) groeide in de Grote Prijs van het CSI Salland, dat zijn eerste editie beleefde, uit tot de grote man. In de barrage was hij met La Toya de snelste. Dennis van den Brink (^Nijkerkerveen), eveneens lid van het Rabo Talententeam, werd met Wennemars tweede, terwijl Harrie Wiering (Borne) met World Wide derde werd.

Deze Grote Prijs kreeg door de speaker een vreemde ontknoping. Nadat de eerste starter in de barrage van de Grote Prijs, Charlotte Verhagen (Schoorl) met Acodetto, de één na laatste hindernis had overwonnen galmde de speaker 'Foutloos'. Daardoor raakte de jeugdige amazone zo in verwarring dat zij haar rit beëindigde. De jury besloot daarop dat Verhagen als laatste opnieuw mocht starten en dat haar nieuwe tijd bepalend zou zijn en dat alleen een fout op de laatste hindernis haar aangerekend zou worden. Op zich een goed voorstel, ook al omdat haar eerste barragerit nooit snel genoeg zou zijn geweest voor de zege. In haar tweede poging ging Verhagen met Acodetto razendsnel over het barrageparcours en verbeterden ze de tijd van Sleiderink met bijna een volle seconde. Alleen op de enige hindernis waarop zij geen fout mocht maken werd toch het foutje gemaakt, waardoor Verhagen als vierde eindigde. "Een raar verloop van deze wedstrijd, maar naar mijn mening bood de jury een prima oplossing aan. Het was voor mij de eerste Grote Prijs en dan vierde worden is heel mooi", aldus Verhagen.

Voor de 20-jarige Sjaak Sleiderink was het de tweede overwinning dit weekeinde, want op zaterdagavond zegevierde hij met Zarah in de Six Bar. "La Toya heb ik nu een half jaar en heb met dit paard ook deelgenomen aan het EK, waarin we als vijfde eindigden. Vorige week heb ik haar na een rustperiode voor het eerst weer gestart in een ZZ-wedstrijd en nu hier winnen", aldus Sleiderink, die het mede door de krappe tijd best een pittig parcours vond.

Van de 64 deelnemers haalden slechts vijf de barrage en waren er zes combinaties met een strafpunt voor het overschrijden van de tijd.

Meer info zie: www.csisalland.nl

Uitslag Grote Prijs (1.45m):

1) Sjaak Sleiderink (Weerselo) - La Toya (Le Cou Cou x Argentinus) - 0 / 0 - 34.35

2) Dennis van den Brink (^Nijkerkerveen) - Wennemars (Karandasj x Voltaire) - 0 / 0 - 34.56

3) Harrie Wiering (Borne) - World Wide (Corland x Animo) - 0 / 4 - 32.52

4) Charlotte Verhagen (Schoorl) - Acodetto (Accobat II x Lord) - 0 /4 - 33.70

Uitslag finale jonge paarden (1.35m):

1) Emile Tacken (Meterik) - Farao (Darco x Bon Ami) - 0 / 0 - 34.54

2) Stafanie van den Brink (^Nijkerkerveen) - Ace (Eurocommerce Berlin x Iroco Polo) - 0 / 0 - 34.93

3) Ben Schr*der (Tubbergen) - BMC Breitling LS (Quintero x Accord II) - 0 / 0 - 35.51

4) Sjaak Sleiderink (Weerselo) - Artiflex R (Indoctro x Germus R) - 0 / 0 - 35.54

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie