Schakers kijken terug op goed jaar

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Tijdens de jaarvergadering werd terug gekeken op het speelseizoen 2011 - 2012. Er werd met veel plezier geschaakt en ook voor de externe wedstrijden waren de resultaten goed.

Voor het Persoonlijk clubkampioenschap 2011 - 2012 zijn er 26 rondes gespeeld. De kansen waren wisselend, Dan stond de een voor en dan weer de ander. Na een spannende eindronde werd de voorzitter van de Nijkerkse Schaakclub de heer L. van de Groep winnaar, direct gevolgd door Th. Meij en E. van Munster.

Voor de Cozijnsenbokaal zijn 8 avonden gespeeld en gestreden. Per avond werden er twee partijen gespeeld. De heer H. van Hell had een sterk seizoen in de Cozijnsen bokaal hij eindigde op de vijfde plaats. De winnaar werd, evenals vorig jaar, de heer Th. Meij. Hij mocht de trofee uit handen van de voorzitter krijgen.

Het Snelschaak kampioenschap, op drie avonden werd hiervoor gestreden. Elke avond was er een andere winnaar. De eerste avond was het de heer F.G. van Munster, hij wist alle partijen van 8 minuten te winnen. De tweede avond werd de heer L. van de Groep winnaar. De speeltijd was 10 minuten. Doordat de heer F.G. van Munster slechts 2,5 punt wist te halen kreeg de heer L. van de Groep 2 punten voorsprong op de heren Th. Meij en F.G. van Munster. Op derde en laatste avond met 7 minuten speeltijd won de heer Th. Meij alle wedstrijden. De winnaar van deze drie avonden snelschaak werd de heer L. van de Groep.

Hij kreeg twee bekers en de felicitaties, door het winnen van het Persoonlijk clubkampioenschap en het Snelschaak kampioenschap.

De externe wedstrijden tegen de schaakclubs van Stichts-Gooise Schaakbond verliepen goed en plezierig. De schaakclub speelde met twee viertallen.

Het eerste viertal eindigde op de zesde plaats uit een groep van acht viertallen. Het tweede viertal veroverde de vijfde plaats uit een groep van negen viertallen.

De Nijkerkse Schaakclub heeft nu 11 leden. Nieuwe leden zijn zeer welkom.

De speelgelegenheid is in een van de vergaderzalen van de Chr. Ger. Kerk, Meinstraat 4a.