Aanpak wateroverlast

26 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De gemeente gaat maatregelen nemen om wateroverlast bij hevige regenbuien te bestrijden. Het college had een overzicht van maatregelen toegezegd aan de gemeenteraad bij de bespreking van het Rioleringsplan.

Tijdens hevige regenbuien ontstaat overlast in de omgeving van de Meinsstraat, de Spoorstraat en het Van Reenenpark. Deze overlast wordt veroorzaakt doordat de kwade Beek, die door dat gebied stroomt, niet voldoende overtollig water afvoert. In samenwerking met het Waterschap worden nu metingen verricht om de oorzaak daarvan beter in beeld te krijgen. Dan kunnen er maatregelen worden genomen om de overlast te verminderen. Naar verwachting kunnen in 2013 conclusies worden getrokken.

Nog in 2012 wordt het laaggelegen parkeerterrein bij de Havikenhof verhoogd en worden meer straatkolken aangelegd. Het regenwater wordt dan niet meer via het riool afgevoerd, maar via het oppervlaktewater.

Ook op de Oosterinslag in Hoevelaken wordt de afvoer van overtollig regenwater afgekoppeld van het riool. Dit zal worden uitgevoerd bij de reconstructie van de weg die in de eerste helft van 2013 ter hand wordt genomen.

In de wijk Bruins Slot wordt groot onderhoud gepleegd aan de riolering. Daarbij worden maatregelen genomen om de afvoer van regenwater van het riool af te koppelen en er wordt drainage aangelegd. Daarmee moet wateroverlast tot het verleden behoren.

Voor de overige in het rioleringsplan genoemde overlastlocaties wordt een aanpak gepland voor de jaren na 2013. Daarnaast wordt ook de afvoer van regenwater, die van het dak van grote gebouwen omlaag stroomt, van het riool afgekoppeld. Daardoor vermindert de druk op de riolering wordt water op straat tijdens forse buien verminderd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie