Feest: 40 jaar huize St. Jozef

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Alweer veertig jaar geleden, op 18 september 1972, opende Kardinaal Alfrink het gebouw van huize St. Jozef. Goede reden voor een mooie feestweek.

Maandag 17 september werd de feestweek al een beetje ingeluid door een bezoek van de heer van de Tweel die alle bewoners een prachtige plant met felicitatie overhandigde. Op de officiële dag, 18 september, werd de feestweek geopend met een ballonnenwedstrijd. Ook alle kinderen van Het Baken, de school naast huize St Jozef, waren uitgenodigd. In verband met Prinsjesdag was aan alle aanwezigen gevraagd een hoed te dragen en iedereen gaf daar enthousiast gehoor aan. De prachtigste exemplaren kwamen voorbij.

Een heuse wensboom gemaakt door de Cliëntenraad van St Jozef werd onthuld, iedere bewoner mag een wens doen.

's Avonds was er voor de bewoners een optreden van Bastiaan Verhorst van Pommodoro Theaterprodukties (mogelijk gemaakt, door Stichting Vivat Welzijn). Hij speelde de voorstelling 3x3 = 9, waarin hij terugging naar 'die goeie oude tijd' en twee poppen door buikspreken tot leven bracht.

Woensdagmiddag ging van start met een kermisachtige markt. Leuke kraampjes vol vaak zelfgemaakte lekkernijen, poffertjes en broodjes haring. Voor de kinderen waren er allerlei spelletjes, een springkussen, schminken een echte clown, te veel om op te noemen. De bewoners van st. Jozef genoten zichtbaar van alle bedrijvigheid om zich heen.

Donderdagochtend vroeg was er een heerlijk ontbijt voor alle medewerkers en vrijwilligers. Maar liefst 120 mensen schoven aan. Een buffet vol met lekkere dingen zoals een buffet hoort te zijn. Geweldig om zo met elkaar deze nieuwe dag te starten. In de middag begon om 15 uur een lezing en een modeshow van Stichting Oud Nijkerk. Hilarische taferelen die bij de bewoners veel herinneringen opriep. Tijdens deze voorstelling mochten we wethouder de Graaf en raad van bestuur van Beweging 3.0 mevrouw Lenselink verwelkomen. De middag werd gezellig met een borreltje afgesloten.

Vrijdag, de slotdag van deze leuke feestweek werd afgesloten met een thema maaltijd. 40 jaar gerechten die op een soort tappa's achtige manier werden opgediend. De bewoners en medewerkers van Huize St Jozef willen sponsoren Albert Heijn, Bloemsierkunst van Ham, Fotograaf Harry Koelewijn, Bloemisterij Pondorosa, Bakkerij het stoepje en Stichting Vivat Welzijn hartelijk danken. En natuurlijk alle vrijwilligers en medewerkers die zich met een enorme enthousiasme hebben ingezet om deze week succesvol te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie