Niekarks Toren de mooiste?

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

Spannende strijd om de mooiste toren

NIJKERK - De strijd om de mooiste toren van Nederland heeft een verrassende wending gekregen. Na de column van Cactus vorige week in deze krant, hebben Nijkerkers massaal hun stem uitgebracht. De Niekarkse witte toren staat plotseling op de vijfde plaats.

door Henk Brinkman

Radiomaker Hans van Willigenburg begon in zijn zondagse programma op radio 5, De zondag van Van Willigenburg, een wedstrijd De mooiste toren van Nederland. De wedstrijd liep al sinds april en ging Nijkerk vrijwel voorbij. Totdat…columnist Cactus er een vlammende column aan wijdde. Ineens marcheerde de Nijkerkse toren de toptien binnen. De Klapperrrr van de week, zoals ze vroeger bij radio Veronica zeiden. Voor de redactie van het programma een volkomen verrassing. En de strijd is nog niet voorbij.

Columnist Cactus: ,, Zeker met het oog op Nijkerk 600 jaar zou het predicaat ,,De mooiste Toren van Nederland'' natuurlijk fantastisch zijn. Kijk, wij in Nijkerk weten dat al veel langer, maar dan weet ook gelijk het hele land het.''

Cactus toog zelfs naar Amsterdam om zondag in het programma een toelichting te geven. Cactus: ,,Ik heb uitgelegd dat ik ben geboren onder de schaduw van de toren.'' Van Willigenburg was aangenaam verrast dat een leuke column zo aansloeg bij de Nijkerkse bevolking.

Er kan nog worden gestemd tot .. september. Nu alleen nog uit de toptien van torens. Stemmen kan via internet. Ga dan naar www.rkk.nl . Onder Radio & TV Gids ga je naar De zondag van hans van Willigenburg en dan naar Mooiste kerktoren. Daarachter staat het icoontje Stemmen en daar klik je op Nijkerk, Grote kerk.

Stemmen kan ook per telefoon: 035-6713490. Dan het bandje afluisteren en inspreken: Ik stem op de Toren van Nijkerk.

Ook kun je een ansichtkaart sturen naar RKK Radio, Postbus 23000, 1202 EA Hilversum. Op de kaart schrijf je: Ik stem op de Toren van Nijkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie