Leden VNO-NCW bezichtigen zonnepanelen op dak Unica Hoevelaken

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - VNO-NCW Eemland en Valleiregio hebben hun eerste bijeenkomst van het verenigingsjaar gehouden bij en in samenwerking met technisch dienstverlener Unica in Hoevelaken. Op dinsdag 28 augustus verzamelden de leden zich bij het hoofdkantoor van Unica voor een interessante middag die in het teken stond van zonnepanelen. Ter plaatse kon men het dak van Unica beklimmen om de zonnepanelen te bekijken.

Om 15.30 uur werden de leden van VNO-NCW Eemland en Valleiregio ontvangen door Ivo Olde Meule, gastheer en vestigingsdirecteur van Unica Hoevelaken. Na het welkomstwoord van Loek de Rooij, voorzitter VNO-NCW Eemland, ging Olde Meule in op de hedendaagse duurzame installatietechnieken en ontwikkelingen. Vervolgens sprak Mark Workum van Technische Universiteit Delft over een investeringsfonds voor voorfinanciering van zonne-energie en vertelde Michiel de Jong van De Stroomplantage over de praktische toepassing van zonnepanelen. Na afloop konden de leden van VNO-NCW Eemland en Valleiregio het dak van Unica beklimmen om de in 2010 geplaatste zonnepanelen met eigen ogen te zien. Unica bespaart met de 333 zonnepanelen - die 553 m2 beslaan - zo'n 54.000 kWh op jaarbasis.

Unica Hoevelaken is een van de 16 vestigingen van Unica Groep. Met de realisatie van onder meer houtgestookte cv-installaties en warmte-/koudeopslag in de bodem is het bedrijf trendsetter op het gebied van duurzame oplossingen. Het bedrijf staat voor een comfortabel en veilig werk- en woonklimaat en optimale communicatietoepassingen. Unica werkt voor opdrachtgevers in het onderwijs, de gezondheidszorg, industrie en overige utiliteitsbouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie