Openlucht Sing-in op het Nijkerkse Marktplein

30 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zaterdag 8 september 2012 wordt op het Plein in het centrum van Nijkerk een sing-in gehouden. Iedereen is daar hartelijk welkom. Aanvang 14.00 uur. Het gaat om een initiatief van de in Nicea samenwerkende Nijkerkse kerken.

In 2011 is voor de eerste keer een Sing in op het Plein in Nijkerk gehouden. Een jaar geleden al weer. Het is en blijft prachtig. De zon schijnt in 2011 precies op het goede moment. En wat mooi om te zien hoeveel mensen er zijn gekomen. Velen staan rond het podium en zingen druk mee. Op het terras wordt ook genoten van de ongedwongen muziek. Joop Gottmers vertelt wat er in zijn leven is veranderd door God. Een happening van jewelste. Het Plein staat helemaal vol.

Ook dit jaar is de Sing in. Opnieuw bent u van harte welkom in het centrum van onze mooie stad. Zing met ons mee en laten we met elkaar stil staan bij de mogelijkheden die de Sing in ons biedt. Het is fijn en bemoedigend om als kerken dit zo gezamenlijk te doen. Het kan dus wel.

En als u dan toch naar de Sing in komt vergeet u dan niet na 15:00 uur de Nijkerkse monumenten te bekijken. Het is immers op 8 september ook Open Monumentendag. Aanraders zijn het museum van Oud Nijkerk en het Stoomgemaal Hertog Reinout. Maar u mag deze dag de Grote Kerk niet vergeten. Kom, luister, zing mee, kijk, geniet en geloof in Nijkerk.

Wat is ook al weer een Sing in? Een sing-in (ten onrechte ook wel sing-inn genoemd) is een bijeenkomst met het doel God eer te bewijzen door middel van liederen, bijbellezen en gebed. Maar de nadruk ligt op het zingen. Andere benamingen voor sing-in zijn, praise & prayer, gebedsconcert en zelfs zingkring.

Een sing-in is een interactief gebeuren; het is niet de bedoeling dat er een soort optreden verzorgd wordt, maar dat iedereen meezingt en meedoet. Vaak is er ook de gelegenheid om zelf liederen aan te dragen. De instrumentale begeleiding  (in dit geval gitaarspel) van de zang is bedoeld om op toon te blijven.

Graag hopen wij u op zaterdag 8 september te ontmoeten op het Plein! Neem ook vrienden, buren en bekenden mee. Het belooft een prachtige middag te worden. 

De sing-in wordt georganiseerd door de in Nicea samenwerkende Nijkerkse kerken. Dit zijn de Ark, de Fontein, de Goede Herderkerk, de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt Oost en West, de Grote Kerk, het Jezus Centrum, de Kandelaar, de Kruiskerk en de Opstandingskerk. Deze kerken werken samen in Nicea. Deze naam staat voor Nijkerkse interkerkelijke commissie evangelisatie activiteiten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van NICEA www.openkerknijkerk.nl of via tel. 2458916 of 2460695.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie