Musicalgroep Hoevelaken organiseert drietal workshops

27 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Na het grote succes van de musicals Ester (2009) en Maria (2011) zijn de voorbereidingen voor een nieuwe musical alweer in volle gang. Op dit moment schrijven Erik Idema, Gerard van Midden en Gerard van Amstel aan de nieuwste musical Ruth, die in het voorjaar van 2013 gereed moet zijn. Musicalgroep Hoevelaken wacht graag op deze primeur en slaat daarom een jaartje over. Voor iedereen die niet nòg een jaar kan wachten om te starten met de nieuwe musical of voor iedereen die nog twijfelt om mee te doen in 2013-2014, organiseert de Musicalgroep Hoevelaken in het najaar van 2012 wel een drietal workshops.

Dinsdag 30 oktober, 20 tot 22 uur, De Eshof: workshop muziek, o.l.v. Gerard van Amstel. Gerard is de componist van veel Bijbelse musicals, waaronder Ester, Maria en Ruth. Deze avond staan vocale technieken, meerstemmige zang en muzikaal onderwijs centraal. Bedoeld voor iedereen die houdt van samen zingen en ook nog wat op wil steken!

Maandag 12 november, 20 tot 22 uur, De Eshof: workshop choreografie, o.l.v. Evelien Kars. Evelien is choreografe en brengt groepen mensen in beweging. Geen ingewikkelde danspassen, maar wel lekker losjes bewegen in een groep. Hoe beweeg je als koor, al zingend over het podium? Hoe kan je met bewegen de tekst nog beter laten overkomen - het verhaal nog meer vertellen.

Maandag 19 november, 20 tot 22 uur, De Eshof: workshop drama, o.l.v. Brigitte Lammers. Brigitte regisseerde de musicals Ester en Maria voor de Musicalgroep Hoevelaken. Brigitte heeft een leuke voorraad theatrale spelvormen, waarmee je je podiumvrees kunt overwinnen. Improvisatie, groepsgevoel, mimiek en stemgebruik komen aan de orde. Dat drama zo vrolijk kan zijn!

De workshops zijn geheel vrijblijvend en ook los van elkaar te volgen. Wel zal er door de workshopleiders gezocht worden naar een samenhang tussen de drie avonden. Geef je van tevoren op bij Kirstin Siteur, siteur.reiling@gmail.com. Voor deelname wordt een eigen bijdrage van 5 euro gevraagd per workshop, contant te betalen op de avond zelf.

Data en tijd: Dinsdag 30 oktober, maandag 12 en 19 november, 20.00 - 22.00 uur

Plaats: de Eshof, De Veenslag 16, 3871 NG Hoevelaken

Leiding: Nel Stoffelsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie