Dressuurpaarden gearriveerd in Greenwich

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

LONDEN - De Nederlandse dressuurpaarden zijn in hun Olympische stallen gearriveerd. Zij werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overgebracht van het in de Cottswolds (Naunton) gelegen trainingscentrum van Eddy Stibbe naar de stallen in het Greenwich Park, waar de Olympische hippische onderdelen worden verreden.

Sjaak van der Lei, de partner van Adelinde Cornelissen (^Nijkerk), die de vrachtwagen met de paarden reed, vertelde dat zij op geruime afstand van Greenwich staande werden gehouden. "We moesten de paarden afladen en die werden helemaal veterinair nagekeken. Ondertussen liepen honden met een neus voor drugs en bommen door de vrachtwagen. Toen we eindelijk de paarden weer op de vrachtwagen hadden staan werd alles wat vanaf de buitenkant van de vrachtwagen geopend kon worden verzegeld. Zelfs toen ik achter het stuur had plaatsgenomen werden ook die deuren verzegeld en mocht ik de vrachtwagen niet meer verlaten", aldus Van der Lei.

De dressuurruiters hadden de toezegging dat zij op zaterdagmiddag nadat de dressuurwedstrijden van de eventingruiters waren be*indigd met hun paarden het stadion mochten verkennen. "Dat werd door de organisatie afgeblazen, omdat het niet fair zou zijn tegenover de ruiters en hun paarden, die pas op zondag in Greenwich arriveren", vertelde Adelinde Cornelissen.

Meer info zie: www.london2012.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie