Puzzelen op Dag van het aangespannen paard

9 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Dag van het Aangespannen Paard vond afgelopen zaterdag weer plaats bij Menclub de Lange Boom in Nijkerk. In totaal gingen zo'n 116 deelnemers van start.

Na de start maakten zij een prachtige rit van ongeveer 25 kilometer door het buitengebied van Nijkerk en Putten. Het was genieten voor deelnemers. Ondertussen moesten zij hindernissen rijden, letters opsporen, spelletjes spelen en raadsels oplossen.

Op het buitenterrein van manege Luxool was er naast het bekijken van de hindernissen 4 en 5 genoeg te doen. De kinderen konden op het springkussen of een ritje op de pony maken. Ook kon men er terecht voor een hapje en een drankje en voor de geïnteresseerden was er een stand met diverse materialen voor het aangespannen rijden.

Deze rit gaat voornamelijk om de gezelligheid, ongedwongen sfeer en de omgeving en dat was, na het horen van de vele enthousiaste reacties, dan ook zeer geslaagd. Mede dankzij het weer was er een zeer ontspannen sfeer, waardoor de mensen echt genoten van een dagje uit. Heerlijk met de paarden/pony's rijden en onderweg puzzelen en spellen doen. Een mooie combinatie van activiteiten voor een dag met prachtig weer.

Als men alle goede letters gezien had aan de kant van de weg, dan kon men het juiste woord maken: PLATTELANDERS. Het eerste spel was het gooien van een tennisbal in een melkbus. In totaal mocht er tien keer gegooid worden, waarbij in drie verschillende melkbussen gegooid kon worden. Met het tweede spel moest men de juiste foto bij de vraag kiezen. Deze vragen hadden allemaal met landelijke dieren en producten te maken.

In totaal zijn er 20 prijzen uitgedeeld. De winnaar dit jaar was Gert v.d. Hoek uit Nijkerk, die met samen met zijn vrouw, zoon en tweespan voor de kar het beste totaal aantal punten had. Hans van Nijhuis uit Putten werd tweede en Ariena Kleijer uit Nijkerk hield de eer van de vrouwen hoog door als derde te eindigen.

Ook dit jaar zijn er prachtige foto's gemaakt, welke gelijktijdig op een stand op het terrein of op een smartphone te zien waren. De foto's zijn ook te zien op www.leukopdefoto.nl.

Voor meer informatie en uitslagen:

www.menclubdelangeboom.nl, www.westrijdplatform.nl!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie