Opnieuw Red Bull podium voor Deroue

8 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Red Bull races worden dit seizoen gekenmerkt door spanning en grote kop- groepen waar menig duel wordt uitgevochten. De race afgelopen week was niet anders. De Red Bull coureurs maakten er een spektakelstuk van zoals dit seizoen niet vertoond is. Scout Deroue eindigde in dit geweld met een minieme achterstand op winnaar Trautmann als 3e mocht weer naar het podium en deed evenals in de race op zaterdag goede zaken in het klassement.

Deroue had vanaf de derde rij weer een wereldstart en begon als leider aan een race die bol stond van spanning. In de kopgroep die de ene keer met 7, en een ronde later weer met 13 rijders doorkwam, viel van alles te beleven zoals vele positiewisselingen, touches en valpartijen. Deroue nam in deze groep alle mogelijke posities, variërend van eerste tot laatste voor zijn rekening. De kopgroep werd door valpartijen van ondermeer Albert en Baldassarri uitgedund tot tien rijders die in de laatste ronde aan een gezamenlijke eindsprint richting finish begon waarin Deroue uiteindelijk achter winnaar Trautmann en het 13-jarige Italiaanse lichtgewichtje Manzi als derde over de finish kwam.

Door het uitvallen van Oettl en de vierde plek van Alt is Deroue in de tussenstand Oettl voorbij gestoken terwijl de achterstand op Alt gereduceerd is tot 9 punten. De Red Bull Cup gaat nu de zomervakantie in en zal weer van start gaan tijdens de GP van Tsjechië op het circuit van Brno.

Deroue: ,,Ik had wel wat mazzel vandaag. Door een touche van Loi en Alt in een van de laatste bochten moest ik wijd en verloor terrein wat ik door een aanvaring van Alt en Lopez even later weer goed kon maken. Het was een knotsgekke race, je wist echt niet wie waar ging remmen,wie je passeerde of door wie je voorbijgestoken werd. Prachtige wedstrijd, weer een podium en dit weekend geklommen naar P2 in de tussenstand.''

Finish: Trautmann 50, Manzi 29, Deroue 95 en Alt 66)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie