Slotact wordt verzorgd door 'Flippen'

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Het feest waar iedere rechtgeaarde Hoevelaker en tegenwoordig ook steeds meer Nijkerkers en Nijkerkerveners naar uitkijken, de Dorpsdag van Hoevelaken, vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 augustus. Vlak na de vakantie is het dus al weer zover, gemaakte afspraken kunnen nu nog worden verzet want voor velen is de Dorpsdag het onbetwiste hoogtepunt van het jaar.

Door Gerrit Steen

Het is een dag vol plezier, swingende muziek van goede live bands, veel vertier, lekkere hapjes en ontmoetingen met oude bekenden om de vakantiebelevenissen te evalueren.

Michiel Corts van het organisatiecomité is bij voorbaat al razend enthousiast over de muzikale toppers die dit jaar naar Hoevelaken komen en zeker weer voor een 'volle bak' zullen zorgen. ,,We zijn er als Dorpsdagcomité helemaal klaar voor en zullen er alles aan doen om iedereen met een zeer voldaan gevoel huiswaarts te laten keren.''

Dorpsloop

Het programma wordt in augustus in deze krant breed uitgemeten, zeker is dat het weer een evenement wordt met voor elk wat wils. Traditiegetrouw begint het programma al vroeg met de Rabo-Dorpsloop. Na een warming-up wordt het startschot gegeven en starten zowel de kleine als de grote lopers. Daarna kunnen de kinderen genieten op het Manifestatieveld en is er voor ieder wat wils op de befaamde zomermarkt welke elk jaar een vast terugkerend item op de Dorpsdag is.  

Dorpsdagmaaltijd

Terug van weggeweest de Dorpsdagmaaltijd! Dit jaar is gekozen voor een lunch. Alle inwoners van Hoevelaken ontvangen begin juli een inschrijfformulier om kans te maken op gratis deelname aan deze lunch. Een week voor de Dorpsdag vindt de trekking plaats.

De 150 gelukkigen die ingeloot zijn krijgen van ons bericht. De Dorpsdaglunch bestaat uit een broodje met "Hoevelakense Beenham" aangevuld met salade en een drankje en wordt aangeboden door Eddy Wernsen Catering en De Ober Catering. Zorg dat u zich aanmeldt, enkel dan maakt u kans om ingeloot te worden.

Kids met Talent

Centraal staat dit jaar voor de kinderen "Kids met Talent". Kom kijken en laat u verrassen door allemaal spetterende optredens van kinderen uit het dorp: Hoevelaken kent talent! In de middag is er een optreden van 'De Kinderband'; een band die popmuziek maakt speciaal voor kinderen. Kinderen kunnen meezingen, meedansen en maken op een leuke manier kennis met muziek. Bij de Blits zijn activiteiten voor de oudere jeugd in de vorm van een jeugddisco. De senioren laten tot slot de bingoballetjes 's avonds weer rollen in de Stoutenborgh.

Muziekprogramma

Het muziekprogramma van de 27e Dorpsdag Hoevelaken bestaat dit jaar uit 2 bands.

Deze keer komt EL & the Floorfillers het publiek als eerste muzikale act vermaken. Een allround coverband met een heel gevarieerd repertoire. Dus het kan bijna niet anders dan dat er ook iets bij zit wat bij u in de smaak zal vallen. Tussen de bands door en tijdens de pauzes zal het publiek vermaakt worden door DJ Dennis van ID-DJ. Een oude bekende van de Dorpsdag die al een aantal keer zijn kunsten heeft vertoond op deze feestdag. De slotact van de 27e Dorpsdag zal worden verzorgd door FL!PPEN, de meest geflipte band van Nederland. De band maakt er samen met publiek, DJ en technici gegarandeerd één groot feest van! Meezingen, -dansen en -springen is onvermijdelijker dan ooit!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie