PCSO verkoopt ontwikkeling plangebied Arkemheen te Nijkerk

29 juni 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Beatrixflat en woonzorgcentrum Arkemheen worden overgedragen aan Woningstichting Nijkerk. Op 29 juni ondertekenden de directies van WSN, de Protestants Christelijke Stichting voor Ouderenhuisvesting (PCSO) en Amaris een overeenkomst voor de aan- en verkoop van deze panden. WSN gaat de Beatrixflat renoveren. Woonzorgcentrum Arkemheen wordt in twee fases gesloopt en vervangen door nieuwbouw. PCSO gaat zich heroriënteren op haar welzijnstaken in de ouderenzorg en -huisvesting en Amaris blijft de zorgverlener van de cliënten van Arkemheen.

Tot op heden is PCSO de eigenaar en beheerder van de twee gebouwen. Zowel de Beatrixflat als Arkemheen waren toe aan vernieuwing. PCSO heeft de herontwikkeling van het plangebied Arkemheen in gang gezet en daarbij WSN als partner gezocht en gevonden. Hierdoor is ook zekerheid gevonden in de financiering van het projekt. Het naastgelegen hospice blijft eigendom van PCSO. Amaris huurt woonzorgcentrum Arkemheen van PCSO. Na de nieuwbouw wordt WSN haar huurbaas en blijft Amaris zowel de toewijzing van de appartementen regelen als de zorg verlenen.

Directeur-bestuurder Bertus Rakhorst is blij met de aankoop, die voor alle drie de partijen voordelen biedt: ,,We hebben de gebouwen gekocht inclusief het renovatieplan voor de Beatrixflat en de herontwikkeling van Arkemheen. De huidige en toekomstige bewoners komen straks in appartementen, die aansluiten bij de eisen van deze tijd. Voor ons past deze investering bij de doelstelling om ook senioren passende huisvesting te bieden''.

Renovatie Beatrixflat

De Beatrixflat en Arkemheen dateren beiden uit de jaren '70. De Beatrixflat voldoet na een renovatie weer aan de eisen van deze tijd. Behalve een renovatie komen er ook vier appartementen bij, als dakopbouw op het huidige gebouw. De bewoners van de Beatrixflat zijn inmiddels, onder begeleiding van PCSO, verhuisd naar de naastgelegen tijdelijke huisvesting. Als de renovatie klaar is - en dat is naar verwachting medio 2013 - keren de bewoners weer terug naar hun vernieuwde appartementen.

Sloop en nieuwbouw Arkemheen in fasen

Meteen daarna, vanaf de tweede helft van 2013, staat de vernieuwing van Arkemheen op stapel. In de nieuwbouw komen 43 zelfstandige appartementen en twee groepswoningen. Deze groepswoningen hebben elk 8 kamers, een gemeenschappelijke woonkamer en een recreatiezaal. De sloop en nieuwbouw gebeurt in twee fasen. Een deel van de bewoners verhuist naar de naastgelegen tijdelijke huisvesting - daar waar nu de bewoners van de Beatrixflat tijdelijk wonen. Dan worden hun woningen gesloopt en komt er nieuwbouw voor in de plaats. Daarna is de andere helft van de bewoners en het gebouw aan de beurt. Als alles goed verloopt, is de vernieuwingsslag in het voorjaar van 2016 helemaal klaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie