Collecteweek 2012 Rode Kruis in Nijkerk van start

24 juni 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Ruim 28.000 collectanten van het Rode Kruis collecteren van 25 tot en met 30 juni door het hele land. Ook in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken gaan ruim 150 vrijwilligers de straat op om steun te vragen voor het Rode Kruis. De opbrengst van de collecte gaat naar activiteiten van het Rode Kruis in de gemeente Nijkerk.

Nieuw dit jaar is de SMS collecte. Als men geen contant geld in huis heeft, kan men direct via SMS een klein bedrag aan het Rode Kruis Nijkerk overmaken. Elke afdeling van het Rode Kruis heeft een unieke code die gebruikt kan worden voor deze nieuwe manier van collecteren. Iedereen die de activiteiten van het Rode Kruis wil steunen kan dat doen door RKNIJ2 (bijdrage van 2 euro) RKNIJ4 (bijdrage van 4 euro) of RKNIJ6 (bijdrage van 6 euro) te sms-en naar 4333.

Het Rode Kruis zet zich in binnen- en buitenland in om menselijk lijden te voorkomen en te verzachten. Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid helpt het Rode Kruis mensen in nood na rampen en calamiteiten, in de vorm van hulpverlening bij evenementen of met sociale activiteiten die onderling respect en hulpbereidheid vergroten. Jaarlijks genieten zo´n 6.000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de vakantiehotels. Ook vraagt het Rode Kruis aandacht voor Eerste Hulp om ervoor te zorgen dat meer mensen elkaar kunnen helpen. Voor het Rode Kruis zijn 292 afdelingen in het land actief, met in totaal 35.000 vrijwilligers. Ook internationaal zet het Nederlandse Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie