Nelleke Withaar de Jong neemt afscheid van Hellas

24 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Over twee jaar bestaat gymnastiekvereniging Hellas precies zestig jaar. Ruim een halve eeuw daarvan mocht Nelleke Withaar de Jong, geboren Prins, van dat gezelschap deel uitmaken. Bijna vier decennia was zij de gymjuf voor vele Hoevelakense kinderen, waarvan in de laatste jaren vooral die van de G-groep bij Hellas. Afgelopen zaterdag nam Nelleke afscheid van 'haar' kinderen en zoals het hoort bij een afscheid na vijftig jaar, had gymnastiekvereniging Hellas een waar afscheidsprogramma voor haar georganiseerd.

De laatste gymles voor Nelleke begon met een dansact door de G-gym groep. Gezeten op een der gymtoestellen aanschouwde Nelleke de voorstelling vol genot. ,,Deze groep zal ik nog het meeste missen'', liet zij zich ontvallen, om na de voorstelling een voor Hellas toepasselijk cadeau in ontvangst te nemen van de Mixed Hockeyclub Hoevelaken. Deze collega-vereniging van Hellas zette rond de jaarwisseling een statiegeldactie op touw, om gelden in te zamelen waarmee anderen een steuntje in de rug kunnen krijgen. De MHCH gaf dit jaar gehoor aan de 'noodkreet' van Hellas, die graag speciale gymtoestellen en attributen wil aanschaffen voor de G-Gym, gymnastiek voor personen met een functionele beperking, waarvoor bewegen belangrijk is. MHCH wil Hellas graag helpen in het verwezenlijken van dit bijzondere doel, want de hockeyclub ondersteunt de gedachte, dat goede materialen van enorm belang zijn om je sport goed en veilig te kunnen uitoefenen.

Om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen is de actie 'Wees een held, Zeg het met statiegeld', in het leven geroepen. Van dit geld werden spel- en oefenmaterialen aangeschaft, die Nelleke na de dansact in ontvangst nam. En deels demonstreerde. Een voor Hellas kostbaar bezit. Na een 'toestellenfeest' door de overige kinderen van Hellas konden alle leden en belangstellenden tijdens een receptie Nelleke nog hartelijk de hand schudden. In het komende gymseizoen worden haar werkzaamheden bij de G-Gym overgenomen door Anita Vonder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie