Groot Nijkerks Diner voor goed doel

24 juni 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na het succes van vorig jaar organiseert het Nijkerkse ALS-comité dit jaar opnieuw het 'Groot Nijkerks Diner'. Op zaterdag 30 juni kunnen eetlustigen van een heerlijke maaltijd genieten. Daarmee steunen zij ook nog een goed doel. De opbrengst komt namelijk ten goede aan de Stichting-ALS.

Door Gerrit Steen

Vorig jaar werd het 'Groot Nijkerks Diner' voor de eerste opgediend. Er was toen plaats voor 60 personen. Dit aantal werd ruimschoots gehaald. Veel mensen lukte het toen niet om een kaartje te bemachtigen. Dit jaar is het aantal plaatsen uitgebreid tot 75. Een aantal dat ongetwijfeld gehaald wordt.

Driegangen menu

Henk Claasen: ,,Voor slechts 12,50 euro (!) kan men genieten van een driegangen menu met een drankje. Vorig jaar was het hoofdgerecht bierkip. Dit jaar is gekozen voor iets heel anders. Een verrassingsgerecht dat minstens zo smakelijk is. Bij de voorbereiding van Het Groot Nijkerks Diner hebben leerlingen van het Corlaer College hulp aangeboden. In het kader van het project maatschappelijke stage helpen zij bij de organisatie van het diner''.

Vredeskerk

Met de opbrengst van het diner wordt een bijdrage geleverd aan de strijd tegen de ziekte ALS. Een spierziekte die leidt tot volledige verlamming. Voor het ontwikkelen van een medicijn is veel geld nodig. Het diner vindt plaats in de tuin van de Vredeskerk aan het Van Reenenpark. Kaarten voor het diner zijn verkrijgbaar op Van Reenenpark 25 en op Kleterstraat 12.

Spierziekte

ALS is een ziekte waartegen nog geen medicijn bestaat. Een ziekte, waarbij de spieren geleidelijk uitgeschakeld worden, waardoor bewegen steeds moeilijker en uiteindelijk onmogelijk wordt. In Nederland lijden ongeveer vijftienhonderd mensen aan deze ziekte. Het aantal is te klein om voor de farmaceutische industrie interessant te zijn. Er wordt nog niet echt hard gewerkt aan de ontwikkeling van medicijnen tegen ALS. Meer informatie over ALS staat op de website http://www.stichting-als.nl/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie