Mooi resultaat voor Ghana project

25 mei 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In 2011 heeft Edem uit Ghana op Daltonschool Corlaer Nijkerk een presentatie gegeven over zijn werk in het weeshuis in Kpando. De schoolleiding en de kinderen in de bovenbouw waren enthousiast over zijn project en besloten hier geld voor in te zamelen.

Daltonschool Corlaer Nijkerk heeft in maart twee weken lang een leerproject gehouden over het leven in Ghana. Alle groepen kregen een onderwerp zoals bijvoorbeeld verkeer, economie en voedsel. Hierbij waren een film over hoe een schooldag in Ghana er uit ziet en een diaserie een welkome ondersteuning. Gedurende twee weken werd er dagelijks gewerkt aan het project. Het project is geopend door de schoolleiding en wethouder Bert de Graaf. Bij die opening was iedereen op het schoolplein verzameld en heeft Marco een djembee demonstratie gegeven. Een waar spektakel! Marja en Fred , ambassadeurs van de stichting Their-voice, werden geïnterviewd over het werk van hun dochter Jessy, die ooit bij juf Gea in de klas zat. Juf Martine heeft uitleg gegeven over het project en de kinderen opgeroepen Duplo te verzamelen voor de kinderen van het Hardthaven kindertehuis in Ghana. De Duplo is in een grote koffer meegegaan naar Ghana en dit is allemaal gefilmd, zodat de kinderen hier kunnen zien hoe blij de kinderen in Ghana zijn met hun cadeau.

Onderdeel van het project was een sponsorloop, waarbij de kinderen geld inzamelden voor het realiseren van een speeltuin bij het weeshuis. De kinderen hebben heel actief naar sponsoren gezocht en ontzettend veel rondjes gelopen. Die sponsorloop heeft een geweldig groot bedrag opgeleverd namelijk € 6939,89 waarmee de doelstelling ook echt gehaald kan worden.

Als afsluiting van het project was er een tentoonstelling met foto's en producten zoals houtsnijwerk, pottenbak spullen en stoffen. Vlak voor de afsluiting kwamen met wat geluk van een goede internetverbinding foto's binnen van de ontvangst van de Duplo.

Ook was er een markt georganiseerd met het thema Ghana waar producten uit dat land gepresenteerd en door de kinderen zelfgemaakte spulletjes verkocht werden. Er is onder meer houtsnijwerk besteld waarmee de lokale economie in Kpando gestimuleerd wordt. Marja en Fred zijn weer terug in Nederland en hoorden met verbazing het getal van de opbrengst van de sponsorloop en afsluitende markt.

Vrijdag 25 mei jl. is de cheque met heb bedrag officieel overhandigd. Als dank wordt aan de school een handprint van alle kinderen uit het weeshuis aangeboden Jessy, Edem en de kinderen zijn erg blij met de resultaten van deze projectweek en danken alle leerkrachten, kinderen en ouders van Daltonschool Corlaer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie