,,Het is altijd volop genieten van de gezellige trekkertrek-sfeer!”
,,Het is altijd volop genieten van de gezellige trekkertrek-sfeer!” Gerrit Steen

Trekkertrek voor jong en oud

2 april 2018 om 07:50 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Liefhebbers van vette rookpluimen en brullende motoren kunnen zaterdag 7 april van 11.00 tot 18.00 uur hun hart ophalen tijdens de Trekkertrek die de Stichting Evenementendag Nijkerkerveen dit jaar organiseert op de Hoevelakenseweg 1a.

Gerrit Steen

De standaardklassen zaten al vol op de inschrijfavond, menig chauffeur heeft al vroeg zijn of haar trekker in orde kunnen maken, betreffend de pk's en toeren, maar ook zeker de veiligheidsmaatregelen kunnen treffen die de organisatie voorschrijft, vertelt Ali van Soeren enthousiast. Ze vervolgt: ,,Er wordt nog steeds ingeschreven voor de Sport klassen bij de tractoren. Ook deze mannen en vrouwen zien graag hun machine heel ver komen op een van de twee kleibanen, achter de sleepwagens Down Under en Simply the Best.

VEILIGHEID Niet alleen de veiligheid voor deelnemers moeten en willen we waarborgen, maar bovenal ook die voor het publiek, vult Van Soeren aan. ,,Hierover heeft het bestuur duidelijke afspraken gemaakt met de gemeente Nijkerk en veiligheidsmaatregelen besproken met de lokale politie. Dit geeft aan dat Nijkerkerveen ook op dit gebied in ontwikkeling is. Er gebeurt veel in Nijkerkerveen, mede dankzij de grote inzet van veel vrijwilligers en sponsoren in materiaal, geld en tijd. Daarnaast is het een goede traditie dat met de opbrengst diverse goede doelen in en rondom de Nijkerkerveense gemeenschap gesteund worden zoals de EHBO, Halleluja, de drie Veense kerken en het zendingsprojekt, Stichting Wens voor je medemens (gekozen door twee vrijwilligers) en het St. Nicolaascomité."

KLASSEN Vele honderden mensen genieten altijd volop van de trekkertreksfeer, de omhoog kringelende rookpluimen, brullende motoren en het geronk van zwoegende diesels. In totaal werken er vele tientallen vrijwilligers mee. Er wordt gestreden in de standaardklassen van 2 ,5 ton tot 11 ton door ruim 200 standaard trekkers.

KINDEREN Johan van Soeren vult enthousiast aan: ,,Niet alleen de trekkers zijn al de moeite waard om op deze dag te komen, maar 'ok om bie te proate' langs de kleibanen of op één van de terrasjes. Het kinderplein is weer volledig afgezet met bouwhekken zodat de kleintjes veilig kunnen spelen in de zandbak met echt veel speelgoed, op de springkussens (een daarvan speciaal voor de allerkleinsten) en de grote jongens en meiden kunnen ravotten op de stormbaan of in de grote opblaastractor van vier meter hoog. Bij de skeltertrek kun je snoepbekers winnen. Ook kunnen kinderen zich laten schminken. Voor kinderen zijn alle activiteiten op het kinderplein gratis. Entree vanaf 12 jaar is 6,- euro, de toegang voor mensen met een beperking is gratis. Voor tips, vragen en ideeën kun je mailen naar trekkertreknijkerkerveen@hotmail.com of bellen met 033-2535713."

Meer op www.trekkertreknijkerkerveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie