Dinsdag gezellige meideun op carillon

4 mei 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Dinsdag 15 mei van 19.00-20.00 uur is het weer tijd voor de wekelijkse meideun. Op het beroemde carillon verzorgt beiaardier Dick Klomp een heerlijk ontspannen programma.

Dick Klomp (1947) neemt dinsdag de derde meideun van dit jaar voor zijn rekening. In vorige jaren heeft hij dat al drie maal gedaan en mede daardoor weet hij inmiddels precies hoe een meideun moet zijn: luchtig, ontspannen en prettig repertoire! Hij verrast ons meteen al met een ,,Rozenmedley'', een gevarieerd boeket met o.a. ,,Ik geef je een roosje, m'n roosje'', ,,Schenkt man sich Rosen in Tirol'' en ,,Roses are red, my love''. Verder enkele originele beiaardcomposities, Lieder ohne Worte en twee Franse meiliederen. Via een Operettemedley en een paar liedjes uit ,,Ja zuster, nee zuster'' komt Klomp bij het slotnummer, waarin hij zijn technisch kunnen kan bewijzen. Een programma waaraan iedereen plezier kan beleven!

Muzikale duizendpoot

Zoals veel beiaardiers is Dick Klomp een allround musicus. Hij is afgestudeerd organist, pianist en kerkmusicus. Hij is sinds 1969 organist van de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam. Hij componeerde vier bijbelse musicals voor het jeugdkoor van de Singelkerk, die hij op veel plaatsen heeft uitgevoerd. Klomp gaf orgelconcerten en kooruitvoeringen in Europa, Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland. Scandinavische - met name Zweedse - orgelliteratuur is zijn specialiteit. Behalve van zijn musicals zijn er van hem CD's verschenen met werken van Langlais (orgel en trompet), Zweedse orgelromantiek en kerstmuziek.

Dick Klomp studeert sinds 2008 aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij won in de categorie ongediplomeerden de eerste prijs op het Internationale beiaardconcours van 2010, dat in Bolsward plaatsvond.

Luisterplaats

Belangstellende luisteraars, die rustig willen luisteren staat op de luisterplaats van de NijKV weer de partytentklaar, die tijdelijk wordt gebruikt, totdat de vaste overkapping gereed is. Tussen de programmaonderdelen kunt u vrij in- en uitlopen. Natuurlijk zijn programma's aanwezig. Adres: Tabakhuis, Nieuwstraat 11 te Nijkerk. Toegang natuurlijk gratis.

De overige Meideunen worden verzorgd door: Johannes Thuy (België) op dinsdag 22 mei en op dinsdag 28 mei: JungEun Kim (Zuid-Korea).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie