125 jaar Leger des Heils

28 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/REGIO - Het Leger des Heils gedenkt op 8 mei het feit dat precies 125 jaar geleden de allereerste samenkomst van het Leger des Heils werd gehouden. Legerpionier Gerrit Govaars was de eerste Nederlandsche Heilsofficier en samen met Ferdinand Schoch en anderen werd onder leiding van van Scott Railton die eerste samenkomst gehouden.

Het Leger werd niet bepaald met open armen ontvangen: bijeenkomsten werden verstoord, inventarissen werden aan diggelen geslagen, in Amersfoort ging het woonhuis met inboedel van de nog maar net geïnstalleerde officieren onder miraculeuze omstandigheden in vlammen op, officieren werden met eieren, tomaten en op verschillende plaatsen zelfs (volgens de overlevering in Nijkerk) met stenen bekogeld. De pers was ook niet altijd even vleiend zoals in Amersfoort waar in de Nieuwe Amerfoortsche Courant het bericht was opgenomen dat het Leger ,,reeds eene vergaderzaal had gehuurd, maar of het groote veroveringen zal maken betwijfelen wij ten sterkste''.

In de achterliggende 125 jaar heeft het Leger des Heils zich ontwikkeld tot een kerkgenootschap waar de liefde van God centraal staat. In de zondagse kerkdiensten (10.00 uur, Anna Paulownalaan 17, parkeerplaats aan de Prins Frederiklaan) is iedereen welkom om in een blijmoedige sfeer God te loven en te prijzen. Meer bekend is het Leger als organisatie die waar maar nodig is, zonder aanziens des persoons, sociaal maatschappelijke hulp verleent.

In Nijkerk vindt het Leger een goed onthaal. Voor de najaarscollecte wordt een beroep gedaan op de Nijkerkse bevolking om als collectant(e) medewerking te verlenen en uiteraard om een donatie in de bus te deponeren.

Op 8 mei wordt het 125 jarig bestaan gevierd met een ontvangst in het korpsgebouw aan de Anna Paulownalaan in Amersfoort. Vanaf 10 uur is iedereen welkom om met de mensen van het Leger een kopje koffie met een jubileumtraktatie te gebruiken. Er zal een presentatie worden gehouden over de komst van het Leger naar Nederland en de bijeenkomst zal worden afgesloten met, hoe kan het anders, een kop soep en een broodje. Nijkerkers: u bent méér dan welkom. Informatie? Bel 033 - 24 564 18 of mail.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie