Alzheimercafé over wonen in verpleegtehuis

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In het Alzheimercafé wordt gesproken over de keuze voor wonen in een verpleegtehuis. Mensen met dementie kunnen nog lang thuis blijven wonen. Toch komt er een moment waarop het niet meer gaat en permanente opvang noodzakelijk wordt.

Tijdens het Alzheimer Café van 7 mei vertellen Marianne de Waard, zorgmanager van Zilverschoon, en een schoondochter van een bewoner die dementie heeft, hoe het zoeken naar passende opvang in zijn werk gaat, wat de mogelijkheden zijn, wat het betekent voor de persoon met dementie, maar ook komt ter sprake hoe ingrijpend deze opname voor familie en vrienden is. Gevoelens zijn meestal dubbel, er is zowel opluchting als ook gevoelens van schuld en verdriet. Ieder beleeft dit op eigen wijze. Veelal is er een moeilijke tijd aan de opname vooraf gegaan.

De avond is bestemd voor mensen met dementie en voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. Er is, zoals altijd, weer alle gelegenheid om vragen te stellen.

U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. Opening Café: 19.30 tot 22.00 uur. Locatie: Petit Café Prins Heerlijk, Oranjelaan 56-58, Nijkerk. Informatie: 033-2453169. Info-adres: www.alzheimer-nederland.nl/nwveluwe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie