Meisje (17) gewond bij aanrijding

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Een 17-jarige fietsster uit Nijkerkerveen moest dinsdagavond 24 april naar het ziekenhuis worden vervoerd. Zij was eerder die avond betrokken bij een verkeersongeval in haar woonplaats.

Politie werd even voor 22.00 uur naar Nijkerkerveen gestuurd. Bij de kruising Van Dijkhuizenstraat/Oude Amersfoortseweg zouden een auto en een fietsster met elkaar in botsing zijn gekomen. Er zou tevens sprake van letsel zijn. Ter plaatse zagen agenten een meisje (de fietsster) in een sloot liggen. Zij werd voor medische controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. Het is nog onbekend wat de aard van haar eventuele letsel is.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies is gebeurd. Een 50-jarige Nijkerkse automobilist zou vanuit de richting van Nijkerkerveen zijn gekomen; de fietsster kwam vanuit de tegenovergestelde richting (over de Oude Amersfoortseweg) aangereden. De exacte toedracht wordt onderzocht.

Tijdens de afhandeling ter plaatse reed een 26-jarige Nijkerkse automobilist over de Van Dijkhuizenstraat. Aangezien het hier een geslotenverklaring betrof werd de bestuurder gecontroleerd. Bij het aanspreken van de man roken agenten alcohol. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (1,13 promille). De man werd aangehouden en kreeg een rijverbod vijf uur opgelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie