Stieneke Ruitenbeek en Bertine Fiegen 40 jaar actief korfbalster

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

Sparta is nog lang niet van ons af

NIJKERK - ,,Als het gaat zoals het nu gaat en m'n lichaam blijft zo meewerken dan ga ik die 50 jaar als actief korfbalster gewoon volmaken'' zegt jubilaris Stieneke Ruitenbeek met haar karakteristieke gulle lach. Samen met haar maatje Bertine Fiegen werden zij afgelopen vrijdag bij de Korfbalclub Sparta Nijkerk in het zonnetje gezet voor 40 jaar actieve dienst bij de club, een unicum.

Op de vraag wat de mooiste herinnering is uit die 40 jaar roepen ze beide, onafhankelijk van elkaar: spelen in de Overgangsklasse! Begin jaren 90 behaalde de dames met hun club het één na hoogste niveau van Nederland (en werden daar zelfs derde) en dat zullen Ruitenbeek en Fiegen niet snel vergeten''. Fiegen :''We hadden ook een heerlijk team wat voor elkaar door het vuur ging. Alles moest wijken voor het korfballen, we sloegen geen training over en wedstrijden misten we al helemaal nooit. Vakanties werden simpelweg opgeschoven, eerst korfballen!''.

De 2 ras- Spartanen roemen hun club volmondig: ''Sparta is gewoon een hele gezellige, sfeervolle club. Wij komen er nog maar wat graag. We slaan in principe geen thuiswedstrijd van het eerste team over, spelen er vrijwel wekelijks onze wedstrijdjes (Ruitenbeek in het 4e, Fiegen in het mid-week team) en kunnen eigenlijk nog niet zonder onze club''. Op de vraag of er veel veranderd is gedurende die 40 jaar antwoordt Stieneke Ruitenbeek voorzichtig: ''Tja, er wordt wel eens geroepen dat de instelling van sporters vandaag de dag minder is. Ik zou zou het liever ,,anders'' willen noemen. Jongeren hebben al vroeg een baantje om wat bij te verdienen, het aanbod van sporten is veel groter geworden….de tijd is gewoon anders. Ik wil daar dus ook niet al te kritisch over doen, ik zie nog steeds een hele goede drive bij de meeste spelers''.

Bertine Fiegen, samen met Ruitenbeek ook nog verantwoordelijk voor de technische begeleiding de C1 van wil ook geen kwaad woord horen over Sparta: ''Ik heb hier heel veel dierbare herinneringen liggen. Prachtige wedstrijden gespeeld, veel vrienden aan over gehouden en ik heb hier zelfs nog met 2 van mijn broers in het eerste gespeeld, mooi toch?''. Ruitenbeek hecht er waarde aan om óók aan te geven dat Sparta ook in minder voorspoedige tijden een hechte club is: ''Helaas heeft de vereniging ook wat minder leuke gebeurtenissen meegemaakt. Dat was vervelend maar het was ook wel weer mooi om te zien hoe daarmee werd omgegaan. Sparta heeft op die momenten laten zien dat men er voor elkaar is in goede én in slechte tijden,''. Fiegen vult aan: ''Helemaal mee eens. Sparta Nijkerk is er voor elkaar en ook nog eens dóór elkaar. Deze club heeft naar verhouding één van de mooiste accommodaties van de regio en die is toch maar mooi gerealiseerd door de inzet van heel veel betrokken clubmensen. Daar zijn we nog steeds trots op als we het complex opwandelen''.

Beide dames willen tenslotte nog wél even een waarschuwing uit laten gaan: ''Sparta is, als het aan ons ligt, nog lang niet van ons af. Want mocht het lijf uiteindelijk tóch een keer gaan protesteren dan blijven we ons wel weer verdienstelijk maken op een ander vlak. Er is genoeg te doen bij deze club. Onze gezinnen zouden niet weten wat ze over kwam als we ineens de hele zaterdag thuis komen zitten!'', met een schaterlach die hen al 40 jaar bij elkaar houdt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie