Braderie Nijkerkerveen goed bezocht

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - De jaarlijks door muziekvereniging Concordia georganiseerde braderie in Nijkerkerveen is afgelopen zaterdag een groot succes geworden. Elk jaar weer organiseert en verzorgt de Braderiecommissie, bestaande uit leden van muziekvereniging Concordia, deze braderie.

Al direct na de braderie wordt weer begonnen met de voorbereidingen voor het volgende jaar. Dat deze aanpak werkt wordt wel bewezen met het feit dat dit evenement inmiddels is uitgegroeid tot een van de grotere in de regio.

Onder een stralende lentezon was het goed vertoeven op de braderie, waar ook dit jaar weer meer dan 100 kramen waren. Publiek was er meer dan genoeg, het mooie weer werkte daar zeker aan mee. De vele kramen boden voor elk wat wils, en ook bij het gebouw van Concordia was volop activiteit. Zo was daar de kraam met boeken, die gretig aftrek vonden, een springkussen voor de kleinere bezoekers en een spellenplein voor de grotere kids.

Ook de matjesmarkt, alleen voor kinderen, werd goed bezocht en er werd dan ook stevig gehandeld en onderhandeld door de verkopers in spé.

Plein Concordia

Nieuw dit jaar was het plein van Concordia, dat was omgebouwd tot terras waar ouders onder het genot van een hapje en drankje hun kroost in de gaten konden houden. Het enige wat ontbrak waren de vrolijke klanken van de muziek van de vereniging zelf. De meeste leden zijn op deze dag in de weer om de braderiecommissie te helpen er een geslaagde dag van te maken. Dat begint al 's-morgens vroeg met het klaarzetten van de hekken, de kramen en het opvangen en begeleiden van de kraamhouders en dat eindigt 's-avonds laat als alles weer afgebroken, opgeruimd en geveegd is.

Rainbow Singers

Het ontbreken van deze muzikale omlijsting werd echter gecompenseerd door De Rainbow Singers, een gezelligheidskoor uit Nijkerk. Dit koor bestaat uit ca 35 leden die op het plein van Concordia hun gezellige deuntjes ten gehore brachten en daarmee het gemis van Concordia's klanken ruimschoots goed wisten te maken. Een geslaagde dag dus voor Concordia en Nijkerkerveen, waarbij het bestuur bijzondere waardering heeft voor de hulp en medewerking van leden, vrijwilligers en aanwonenden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie