Vogels kijken in Arkemheen

13 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In de week van 21 tot en met 29 april vindt de Nationale Weidevogelkijkweek 2012 plaats. Weidevogelbeschermingsgroepen, agrarische natuurverenigingen en terreinbeherende organisaties organiseren in deze week gezamenlijk op zoveel mogelijk locaties een activiteit voor geïnteresseerd publiek en lokale politiek. Thema van de kijkweek is 'Kom kijken naar en genieten van weidevogels'.

In Nijkerk kan men ook genieten van de weidevogels en wel op woensdag 25 april in de polder Arkemheen. De grutto's, kieviten, tureluurs, scholeksters en andere weidevogels ontvangen je hartelijk.

Woensdagmiddag vanaf 13.30 uur gaan we vanuit het bezoekerscentrum in de kolenloods van het stoomgemaal Hertog Reijnout weidevogels kijken en tellen. Vergeet je verrekijker niet. Heb je geen verrekijker, dan heeft het bezoekerscentrum er nog wel wat te leen.

Als we uitgeteld zijn of tureluurs zijn geworden kijken we hoeveel weidevogels we gescoord hebben op de weidevogelsafari. De activiteit is gratis.

's Avonds vindt er op de zolder van het bezoekerscentrum een actieve lezing plaats over Polderfotografie&Zo door natuurfotograaf Bart Stornebrink. Hoe zet ik de weidevogels mooi op de foto. Veel bruikbare tips, kleurrijke beelden en grappige polderfotoverhalen.

Entree €5,00 pp inclusief een consumptie.

Graag van tevoren opgeven via info@bezoekarkemheen.nl of 06-23196934

Woensdag 25 april, start 19.30 uur, Zeedijk 6, Nijkerk

Voor nog meer activiteiten in het land www.weidevogelskijken.nl

advertentie
advertentie