Vierde zege op rij Veensche Boys

9 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Na drie opeenvolgende overwinningen heeft Veensche Boys opnieuw een winstpartij aan haar zegekar vastgebonden. Ditmaal was het VSCO dat het onderspit moest delven. Veensche Boys won met 1-0 via een kopbal van Willem Olde Meule, daar waar het allang 4-0 had moeten staan. Dankzij kordaat ingrijpen van keeper Terschegget kon worden voorkomen dat VSCO alsnog in de tweede helft langszij kon komen.

Veensche Boys had eigenlijk al in de regenachtige beginfase moeten toeslaan. Het offensief dat Veensche Boys op touw zette was zo intens dat de achterhoede van de gele kanaries, zoals VSCO ook wel gekscherend wordt genoemd, er helemaal tureluurs van werd. In twee minuten tijd had het 2-0 moeten staan. Yasin Kurt schoot echter een vrije bal te slap in en de bal van Delano Flemming belandde op de paal. Helemaal confuus van dit voetbalgeweld had VSCO even nodig om tot zinnen te komen. Van die verwarring maakte Veensche Boys volop gebruik door de turbo erop te zetten en de ene na de andere kans te creeren. Zo schoot Jan Struijk diverse keren over en had ook een schot van Jacco Kortenoever geen zin om erin te gaan maar ketste af op de paal. Pas toen VSCO weer enigszins begon te voetballen, werd het overwicht van Veensche Boys in klinkende munt uitgedrukt. Na een vrije trap van Jan Struijk was het Willem Olde Meule die in de korte hoek raak kopte. Na rust lukte het VSCO pas om het roer over te nemen. Veensche Boys had inmiddels veel gas terug genomen en aan krachten verloren. Het was aan doelman Jurgen Terschegget te danken dat de blauwe helden staande bleven. In de allerlaatste minuut had aanvaller Bert van 't Hof dé kans om de ploeg uit Oldebroek op gelijke hoogte te laten komen. Hij faalde voor open goal want schoot langszij. Veensche Boys is er nog niet, maar met deze vierde overwinning op rij en de wetenschap dat ASV Dronten, de volgende tegenstander, zich in een dip bevindt, lijkt de ploeg uit Nijkerkerveen nu te gaan voor een plek in de middenmoot.